Epäilyttäviä kirjelähetyksiä löydetään ympäri maata – New Yorkin kuvernööri: "En ihmettelisi, jos räjähteitä ilmaantuisi lisää"

Myös New Yorkin kuvernöörille lähetettiin pommi 0:53

New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo kommentoi poliitikoille ja vaikuttajille lähetettyjä kirjepommeja tiedotustilaisuudessa ja tuomitsi iskut. Tähän mennessä kirjeitä on löydetty jo ainakin neljästä eri paikasta.

– En ihmettelisi, jos räjähteitä ilmaantuisi lisää, kuvernööri kommentoi tilannetta New Yorkissa pidettävässä tiedotustilaisuudessa.

Myös Cuomo kertoi ensin saaneensa kirjepommin Manhattanin toimistoonsa, mutta se osoittautui lopulta pilaversioksi. Siinä viitattiin kuitenkin "Pride boys" -nimiseen äärioikeistolaiseen ryhmään. Vielä ei tiedetä, onko tällä mitään yhteyttä muualle lähetettyihin kirjeisiin.

Aiemmin CNN:n toimitukseen lähetetty epäilyttävä paketti osoittautui kirjeestä löydetyn valkoisen jauheen ja omatekoisen räjähteen yhdistelmäksi.

New Yorkin pormestari on kutsunut iskuja terrorismiksi.

Myös muut mediatoimitukset tarkistetaan

CNN:n toimistorakennukseen lähetetty paketti saatiin turvallisesti ulos, mutta rakennusta käydään varmuuden vuoksi läpi vielä pommikoirien avulla.

CNN julkaisi Twitter-tilillään kuvan rakennukseen lähetetystä pommista.

Jos twiitti ei näy, näet sen täältä.

New Yorkissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa todettiin myös, että viranomaiset tekevät muiden mediayhtiöiden tiloihin ennaltaehkäisevän pommitarkastuksen.

Pommeja lähetetty ympäri maata

Kirjepommien saapumisesta eri poliitikoille ja vaikuttajille on uutisoitu pitkin päivää. Viimeisimpänä CNN uutisoi, että pitkän linjan demokraattiedustaja Maxine Watersille olisi lähetetty epäilyttävä paketti.

Tällä hetkellä epäilyttäviä kirjelähetyksiä ovat saaneet esimerkiksi ex-presidentti Barack Obama, presidenttipari Bill ja Hillary Clinton, demokraattiedustaja Debbie Wasserman Schultz. Wassermann Schultzille saapuneen paketin piti alkuperäisesti päätyä oikeuskansleri Eric Holderille, mutta väärän osoitteen vuoksi se ei ikinä päätynyt hänen toimistoonsa.

Sen sijaan paketti palautui lähettäjän osoitteeseen, johon oli tahallisesti merkitty Wasserman Schultzin toimisto.

Myös CNN:n uutistoimituksen tiloihin lähetettiin kirjepommi, joka oli ilmeisesti tarkoitettu keskustiedustelupalvelu CIA:n entiselle johtajalle John Brennanille. Brennan esiintyy usein CNN:n uutislähetyksissä kommentaattorina.

Juttu päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat