Tällainen on presidentti Trumpille lähetetty myrkkykirje – FBI tutkii myös seitsemää muuta samanlaista kirjettä

0:28
Katso yläpuolella olevalta videolta, miltä presidentti Trumpille osoitettu risiiniä sisältävä kirjekuori näytti.

Yhdysvaltain presidentille osoitettu myrkkyä sisältävä kirje pysäytettiin tarkastuksessa ennen sen päätymistä Valkoiseen taloon. FBI julkaisi kuvan kirjeestä, jonka sisältä löydettiin erittäin vaarallista myrkkyä risiiniä.

Kaikki Valkoiseen taloon saapuva posti tarkistetaan, ja myös tämä kirje jäi viranomaisten haaviin aiemmin tällä viikolla. Kirje oli osoitettu presidentti Donald Trumpille.

Valkoinen talo ei ole vielä kommentoinut asiaa.

Kirjeen epäillään olevan lähtöisin Quebecista, Kanadasta. FBI kertoo CNN:lle olevansa tietoinen ainakin seitsemästä muustakin samanlaisesta kirjeestä, joista ainakin osa on lähetetty sheriffeille ja poliisilaitosten työntekijöille Hidalgossa, Texasin osavaltiossa.

Risiinikirjeitä on lähetelty Yhdysvalloissa aiemminkin, BBC:n mukaan vuonna 2014 mississippiläinen mies tuomittiin 25 vuodeksi vankilaan lähetettyään silloiselle presidentille Barack Obamalle risiinijauhetta. Sekään kirje ei koskaan päässyt perille asti.

Risiinikasvin pavuista saatava risiini on erittäin myrkyllistä, eikä myrkytystilaa voida parantaa vastalääkkeillä. Pienikin annos voi olla tappava.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miltä presidentti Trumpille osoitettu myrkkyä sisältävä kirje näyttää.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja