Mainos

Hillary Clintonin historiallinen ehdokkuus varmistui

Yhdysvalloissa Hillary Clinton on tehnyt historiaa, kun demokraattipuolue nimitti hänet presidenttiehdokkaakseen puoluekokouksessa Philadelphiassa.

Hillary Clintonin ehdokkuus varmistui kokouksessa pidetyssä ääntenluvussa, jossa osavaltiot vahvistavat esivaalituloksensa. Hän on ensimmäinen nainen pääpuolueen presidenttiehdokkaana Yhdysvaltojen historiassa.

– Historiaa, Clintonin viralliselta Twitter-tililtä tviitattiin, kun ehdokkuusraja ylittyi.

Sanders yritti tyynnytellä kannattajiaan

Clinton päihitti esivaalitaistossa vastaehdokkaansa Bernie Sandersin. Puoluekokouksessa on kuultu tänäänkin soraääniä Sandersin kannattajilta.

Ääntenluvun jälkeen joukko Sandersin tukijoita marssi ulos kokousareenalta ja aloitti istumaprotestin yhdessä medialle varatuista teltoista.

Amerikkalaismedian mukaan poliisi on sulkenut teltan estääkseen mielenosoitusta kasvamasta.

Sanders on jatkanut kannattajiensa taivuttelua Clintonin taakse.

– Meidän on voitettava Donald Trump ja valittava Hillary Clinton, tai tulemme katumaan sitä loppuikämme. On helppoa buuata, mutta vaikeampaa katsoa silmiin lapsiaan, jotka joutuisivat kokemaan Trumpin presidenttiyden, Sanders sanoi.

Bill Clintonin puhetta odotetaan 

Toisen kokouspäivän odotetuin puhuja on Hillary Clintonin mies, ex-presidentti Bill Clinton. Häntä odotetaan kokouslavalle lähitunteina.

CNN:n mukaan Bill Clintonin puhe tulee keskittymään Hillary Clintoniin enemmän ihmisenä kuin poliitikkona.

– Tämä puhe on Bill Clintonille erittäin henkilökohtainen, koska kukaan ei tunne Hillarya häntä paremmin, ja koska hän myös uskoo, että ihmisten pitäisi oppia tuntemaan Hillary kuten hän tuntee, Clintonin avustaja kertoi uutiskanavalle.

Clintonit ovat olleet naimisissa vuodesta 1975 ja heillä on yksi tytär, Chelsea.

1:34

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.