Mainos

Clinton julistautui demokraattien presidenttiehdokkaaksi

1:59

Yhdysvalloissa Hillary Clinton on julistautunut demokraattien presidenttiehdokaskisan voittajaksi. Clinton sanoo, että tänäisten esivaalien jälkeen hänellä on enemmistö puoluekokousedustajista.

Clintonin mukaan hänen ehdokkuutensa on historiallinen saavutus. Ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen historiassa toisen pääpuolueen presidenttiehdokas on nainen.

– Tämän illan voitossa ei ole kyse vain yhdestä ihmisestä. Se kuuluu sukupolville, Clinton sanoi.

Virallisesti ehdokas nimitetään demokraattien puoluekokouksessa ensi kuussa. Puoluekokouksessa äänestävät myös niin kutsutut superdelegaatit, joista valtaosa aikoo äänestää Clintonia.

Aikooko Sanders jatkaa?

Clintonin haastaja Bernie Sanders on aiemmin sanonut jatkavansa taistelua puoluekokoukseen asti.

Clinton kiitti Sandersia voitonpuheessaan.

– Haluan onnitella senaattori Sandersia hienosta kampanjasta. Senaattori Sanders, hänen kampanjansa ja kiivas debatti, jota olemme käyneet, on tehnyt hyvää demokraattiselle puolueelle ja Yhdysvalloille, Clinton sanoi.

Puolueiden esivaaleja on tänään järjestetty New Jerseyssä, Kaliforniassa, Montanassa, New Mexicossa, Pohjois-Dakotassa ja Etelä-Dakotassa.

Republikaanien puolella Donald Trump on odotetusti jatkanut voittokulkuaan. Hänellä ei ole enää varsinaisia haastajia, koska kaikki muut ehdokkaat ovat lopettaneet kampanjoinnin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja