Mainos

Republikaanien puoluekokous alkoi kaaosmaisesti

Yhdysvalloissa Clevelandissa republikaanien puoluekokous on alkanut kaaosmaisesti, kun sadat miljardööri Donald Trumpia vastustavat valitsijamiehet osoittivat äänekkäästi mieltään häntä vastaan. Jotkut jopa marssivat mielenosoituksellisesti ulos kokouksesta.

Trumpin vastustajat vaativat kokouksen sääntöjen muuttamista siltä osin, että Trumpin suosiosta olisi vielä voitu järjestää äänestys. Kokousjohto kielsi tämän mahdollisuuden.

Tästä raivostuneet Trumpin vastustajat huusivat muun muassa "meillä on oikeus tulla kuulluiksi" samalla, kun Trumpia kannattavat republikaanit yrittivät hukuttaa heidän äänensä kuuluvista huutamalla "hävetkää, hävetkää".
70-vuotias Trump on tarkoitus nimittää kokouksessa republikaanien presidenttiehdokkaaksi, mutta puolue ei ole saanut yhdistettyä kaikkia voimiaan hänen taakseen. 

Osa republikaaneista ei esimerkiksi sulata Trumpin lausuntoja, joissa teräväkielinen kandidaatti on muun muassa kutsunut meksikolaisia raiskaajiksi ja ehdottanut muslimeille maahantulokieltoa. Toisaalta Trump sai esivaaleissa enemmän ääniä kuin yksikään republikaani koskaan.

Kokouksen avajaispäivän protestit muistuttavat kiusallisella tavalla, miten syvästi Trump jakaa republikaanien rivejä.

Vaimo pehmentämään kärkästä imagoa

Trumpin on odotettu laimentavan kärkästä esiintymistään, kun puolueiden esivaalikampanjointi väistyy varsinaisen kahden ehdokkaan välisen presidentinvaalikampanjoinnin tieltä. Mielipidemittausten mukaan Trumpilla on erityisiä vaikeuksia vakuuttaa taakseen maltillisia äänestäjiä. 

Miljardöörin imagoa inhimillistämään valjastettaneen hänen perheensä. Clevelandissa puhujalavalle odotetaan ainakin Trumpin vaimoa Melania Trumpia.

Donald Trumpin kampanja toivoo slovenialaistaustaisen ex-mallin pehmentävän miehensä imagoa muun muassa maahanmuuttokysymyksissä.
Clevelandin republikaanipuoluekokous kestää neljä päivää. Demokraatit aloittavat oman puoluekokouksensa ensi viikolla Philadelphiassa.

2:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.