Mainos

Demokraatit tekevät Yhdysvaltojen historiaa tänään alkavassa puoluekokouksessa – ensi kertaa nainen ehdokkaaksi

Yhdysvalloissa demokraatit kokoontuvat tänään Philadelphiaan puoluekokoukseen, jossa Hillary Clintonin presidenttiehdokkuus saa sinetin. 

Puolue tekee samalla maansa historiaa, sillä ensi kertaa toinen valtapuolueista nimittää presidenttiehdokkaaksi naisen.

Kokouksen odotetaan sujuvan yhtenäisemmissä merkeissä kuin republikaanien vastaavan. Ensimmäisenä päivänä puhujalavalle odotetaan muun muassa Bernie Sandersia, joka kamppaili pitkään demokraattien ehdokkuudesta. Sanders taipui lopulta pari viikkoa sitten tukemaan Hillary Clintonia.

Poliisit arvostelleet puhujalistaa

Torstaihin asti jatkuvan tapahtuman aikana puhujalavalle nousevat myös muun muassa presidentti Barack Obama, rouva Michelle Obama sekä Hillary Clintonin puoliso, ex-presidentti Bill Clinton

Joissakin piireissä jo ennalta närää on herättänyt se, että puhujiksi on kutsuttu myös Mothers of the Movement -ryhmän jäseniä. Ryhmä edustaa poliisien ampumien mustien miesten omaisia. Philadelphian poliisiliitto on paheksunut sitä, että paikalle ei ole kutsuttu virantoimituksessa tapettujen poliisien omaisia.

Sähköpostivuoto kuohuttaa puoluejohdossa 

Puoluekokousta varjostaa sähköpostivuodosta noussut skandaali.

Wikileaks-vuotosivusto julkaisi viikonloppuna liki 20 000 demokraattien kansallisen komitean sähköpostia. Niistä paljastuu, että useat komitean jäsenet ja sen puheenjohtaja Debbie Wasserman Schultz suosivat ehdokaskisassa Clintonia ja miettivät keinoja joilla haitata Sandersin kampanjaa. 

Wasserman Schultz ilmoitti eilen, että jättää tehtävänsä komitean johdossa puoluekokouksen jälkeen. Sanders oli vaatinut hänen eroaan jo ennen sähköpostivuotoa. 

– Kansallisen komitean tehtävänä on edustaa kaikkia ehdokkaita ja olla reilu ja tasapuolinen, Sanders sanoi. 

1:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.