Hiljainen naapurusto Laajasalossa järkyttyi "Enon" seksuaalirikoksista – samassa bändissä jamitellut mies: "Hän oli tosi omituinen kaveri"

5:09
Hiljainen naapurusto Laajasalossa järkyttyi kuultuaan "Enon" rikoksista.

Helsingin Laajasalossa sijaitsevan kerrostaloalueen pihalla raikaa leikkivien lasten ääni. Yhteisellä piha-alueella on kalliota, puita ja leikkikenttä, jossa pyörii useita alakouluikäisiä leikkimässä.

Poliisi tiedotti tänään, että "enoksi" kutsuttua 64-vuotiasta miestä epäillään lukuisista lapsiin kohdistuneista rikoksista. Teot ovat polisiin mukaan alkaneet jo vuonna 2006.

Rikosten uhreiksi on poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan joutunut ainakin kaksitoista tekoajankohtana alaikäistä tyttöä.

On kylmäävää ajatella, että samassa lapsiperheiden suosimassa pihapiirissä on asunut mies, jota epäillään lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, summaavat asukkaat.

Tunnetaan naapurustossa "kitaramiehenä"

Mies on pitänyt sinänsä matalaa profiilia. Monet laajasalolaiset eivät edes kuvaa katsoessaan muista nähneensä miestä, mutta kertovat järkyttyneensä kuultuaan naapurustossa tapahtuneen järkyttäviä tekoja.

Eno-nimitys on poliisin mukaan peräisin lapsilta. MTV:n haastattelemat naapuruston asukkaat taas viittavat mieheen "kitaramiehenä".

Mies tunnetaan Helsingin muusikkopiireissä ja tämä on tavattu jamittelemassa useissa pubeissa viime vuosina.

– Hänellä oli aina kitara mukanaan, yksi asukas summaa.

Muusikkotuttava: "tosi omituinen kaveri"

"Enon" kanssa musisoinut mies muistaa tämän omituisena kaverina.

– Hän oli tosi omituinen kaveri. Häntä näki usein näissä musiikkihommissa, usein päihteiden alaisena. Ei ollut kitaristina kummoinen, mies kertoo.

Miehen mukaan "Eno" herätti ihmetystä jo tyylinsä takia. Hänen olemuksensa ja käytöksensä aiheuttivat hämmennystä.

– En tiennyt, minkä ikäinen hän oli, niin tämä tuli täytenä yllätyksenä! Hän yritti pukeutua kuin nuoret ja käyttäytyi kuin nuori, se oli vähän outoa. Ei millään olisi uskonut, että hän on syntynyt 50-luvulla.

Mies oli jutellut tapauksesta muusikkotuttaviensa kanssa sen jälkeen, kun "Enon" kuva julkaistiin ja uutisoitiin mediassa. Järkytys on ollut kova.

– Aika monet meistä on sen ikäisiä, että on jo lapsia, niin on se (uutinen) otettu aika huonosti vastaan. Vaikka se vähän omituinen kaveri oli, niin ei osattu yhtään kuvitella, että jotain tällaista paljastuisi.

Vähäpuheinen mies

Eräs lähellä asunut kertoo tunnistaneensa miehen aamun uutisista. Mies oli asunut naapurustossa ainakin yli kymmenen vuotta, asukas muistelee.

Sekä hän että samoissa jameissa "Enon" kanssa soittanut mies kertovat, että "Enolla" on oma lapsi. Hän on julkaissut lapsesta kuvia sosiaalisessa mediassa.

Lähellä asuva asukas kertoo, että "Enon" suomalainen puoliso muutti pois pian pariskunnan lapsen syntymän jälkeen. Heidät on kuitenkin tavattu vierailemassa asunnossa.

"Eno" oli asukkaan mukaan hiljainen ja vähäpuheinen naapuri. Joskus asunnosta oli kuulunut kuitenkin musiikkia melko kovalla viereisiin asuntoihin.

– Nyt kun jälkikäteen ajattelee, mitähän... aivan kamalaa, asukas sanoo.

– En todella olisi uskonut koskaan, en koskaan, toinen asukas summaa uutisen aiheuttaman järkytyksen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja