Mainos

MTV Uutiset Siilinjärvellä: Koulupuukotuksesta epäilty asui lapsuutensa rivitalossa veljen ja äidin kanssa, naapurit muistavat pojan hiljaisena: "Hän kulki usein huppu päässään"

5:29
MTV Uutiset kävi epäillyn nykyisellä kotipaikalla Kuopion opiskelija-asuntolassa

Kuopiossa tiistaina tehdyn kouluiskun tekijäksi epäilty Joel Marin asui aiemmin Siilinjärvellä, vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta. Sieltä hän muutti viitisen vuotta sitten Kuopioon. MTV Uutiset kävi tiistaina epäillyn lapsuudenmaisemissa.

Vuonna 1994 syntynyt Marin asui äitinsä ja veljensä kanssa pitkään Siilinjärvellä rauhallisella asuinalueella.

Marinin vanhemmat olivat eronneet ja lapset asuivat äitinsä kanssa rivitalossa rauhallisella asuinalueella muutaman kilometrin päässä Siilinjärven keskustasta.

Naapurustosta osa muistaa yhä Joelin, vaikkei hän paljon huomiota herättänytkään.

– Hän kulki usein huppu päässään ja omissa oloissaan. Ei hän jutellut koskaan, vaan oli hiljainen ja vaikutti aika sulkeutuneelta, yksi naapureista kertoo.

Tekijän paljastuminen järkytti

Toinen naapuri on selvästi järkyttynyt Kuopion puukkohyökkäyksestä ja erityisesti siitä, kuka teon tekijäksi paljastui. Nainen ei halua kommentoida asiaa.

Marinin äiti asuu yhä naapurustossa, vaikka hän muuttikin pienempään asuntoon poikien muutettua pois kotoa.

Ylioppilaaksi Joel Marin kirjoitti vuonna 2014 Siilinjärven lukiosta, ja hän muutti pois paikkakunnalta seuraavana vuonna. 

Aikuiset pojat kävivät yhä silloin tällöin äitinsä luona ja välillä naapurit näkivät heitä.

Moni naapureista ei ollut kuitenkaan kiinnittänyt mitään huomiota nuoreen mieheen.

Ei ollut haittaa naapureille

Vuonna 2015 Marin muutti Siilinjärveltä Kuopioon Särkiniemessä sijaitsevaan opiskelija-asuntolaan, missä hän asui vielä tekohetkelläkin. 

Poliisi teki asuntoon kotietsinnän heti kouluhyökkäyksen jälkeen, ja asunnosta takavarikoitiin atk-laitteita. Kotietsinnässä löydettiin myös polttopullovarustusta.

Poliisi ei ole ehtinyt vielä tutkia takavarikoitujen laitteiden niiden sisältöä.

Naapureiden mukaan epäilty mies pukeutui aina mustiin eikä hän koskaan tervehtinyt. Naapurit olivat nähneet hänen kantavan äskettäin mukanaan pitkää laatikkoa. Miehestä ei naapureiden mukaan kuitenkaan koskaan ollut mitään häiriötä tai haittaa.

Muistetaan rauhallisena ja kilttinä

MTV Uutiset haastatteli eilen myös useita samassa lukiossa Marinin kanssa opiskelleita ihmisiä. Heidän mukaansa Marin oli lukioaikana yksinäisen oloinen.

– Hän oli rauhallinen, hyväntahtoisen ja kiltin näköinen ihminen, joka oli myös jotenkin surullisen näköinen, kertoo eräs entisistä opiskelutovereista MTV Uutisille.

MTV Uutisten haastattelemassa koulutoverissa tieto Kuopion miekkahyökkäyksen epäillyn henkilöllisyydestä herätti surullisia ajatuksia.

– Tosi surullisia. Muistan hänet sellaisena tosi lempeän oloisena ja kilttinä tyyppinä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja