Arabianrannan murhasta epäillyn miehen naapurit järkyttyivät rikosepäilystä: "Hän tervehti aina reippaasti ja vaikutti kunnolliselta"

Arabianrannan uhrilla ja epäillyllä sama sukunimi – tämä taustoista tiedetään 1:12

Poliisi epäilee 36-vuotiasta ulkomaalaista miestä ekaluokkalaisen pojan murhasta. Henkirikos tapahtui Helsingin Arabianrannassa jouluaattoiltana. Miestä vaaditaan huomenna vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa.

Epäilty mies ei asunut samassa osoitteessa uhrin kanssa, vaan hän asuu yksin Espoossa Leppävaaran alueella. Poliisi ei ole vieläkään kertonut mitään epäillystä tai hänen suhteestaan uhriin.

MTV Uutiset vieraili miehen asuinalueella torstaina sen jälkeen, kun epäillyn nimi selvisi oikeudelle jätetystä vangitsemisvaatimuksesta.

Miehen naapurit tietävät tämän vain ulkonäöltä. Naapurit kuvailevat miestä tummaksi, pitkäksi ja hoikaksi.

Suuri järkytys

Naapureille tieto miehen rikosepäilystä tuli suurena järkytyksenä.

– Hän tervehti aina reippaasti ja iloisesti, joskus hän juttelikin jokusen sanan. Hän puhui suomea ihan hyvin, eräs naapurissa asuva nainen kertoo.

– Hän oli ihan kiltin ja kunnollisen oloinen. Tuntuu hurjalta ajatella, että hän olisi tehnyt tuollaisen teon, vielä lapselle, vaikka eihän ihmisestä päällepäin voi ikinä tietää, naapurissa asuva mies toteaa.

Kaikki asukkaat kehuvat taloa rauhalliseksi.

– Ei voi ikinä uskoa, että murhasta epäilty asuu tässä talossa. Tämä on todella rauhallinen talo, jossa asuu lähinnä lapsiperheitä, keski-ikäisiä ja iäkkäämpiä ihmisiä, naapurit kertovat.

Huomautettiin moottoripyörän korjauksesta

Murhasta epäilty mies muutti Leppävaaran alueella sijaitsevaan kerrostaloon viisi vuotta sitten heinäkuussa.

Naapureiden mukaan epäilty ei aiheuttanut häiriöitä talossa. Mies liikkui usein yksin. Välillä hänen luonaan kävi kavereita, mutta lapsia hänen seurassaan ei nähty.

Miehellä oli aiemmin moottoripyörä, jota hän korjasi joskus rappukäytävän edustalla.

– Siitä huomautettiin hänelle, kun moottoripyörä seisoi oven edessä niin pitkään. Korjaus vaikutti etenevän hitaasti, yksi mies kertoo.

Veti sähköt rappukäytävästä

Erään kerran mies sai huomautuksen taloyhtiön puolesta. Mieheltä oli ilmeisesti jäänyt sähkölasku maksamatta, ja hän ratkaisi asian vetämällä jatkojohdon rappukäytävään.

– Hänelle käytiin sanomassa, ettei hän voi vetää sähköjä asuntoonsa rappukäytävästä, vaan hänen täytyy maksaa omasta sähköstä. Se asia korjaantui sitten nopeasti, yksi naapureista kertoo.

Naapurit eivät osanneet lainkaan aavistaa, että murhasta epäilty asuisi samassa talossa heidän kanssaan. Erään pariskunnan mukaan talon lähellä seisoi poliisiauto lähes koko joulupäivän, mutta se ei herättänyt asukkaiden epäilyjä.

– Poliisit ovat varmaan silloin tehneet kotietsinnän miehen asuntoon, mutta he tekivät sen hyvin huomaamattomasti.

Mies otettiin kiinni myöhään jouluaattona heti henkirikoksen jälkeen. Huomenna iltapäivällä häntä vaaditaan vangittavaksi.

Poliisin mukaan uhrin omaisille on järjestetty kriisiapua. Heidän kuulemisensa oli torstaina kesken.

– Uhrin omaiset ovat erittäin järkyttyneitä, Kanth totesi tiedotteessa.

Kriisiapua helsinkiläisille

Lapsen kuolema jouluna on herättänyt paljon keskusteluja ja huolta paitsi naapureiden myös muiden ihmisten keskuudessa.

Helsingin kaupunki tarjoaa on kriisiapua sitä tarvitseville helsinkiläisille. Kriisipäivystys antaa tukea äkillisissä kriisitilanteissa numerossa 09 310 44222.

Kriisipäivystyksestä saa myös tarvittaessa ohjausta siihen, miten lapsen kanssa voi käsitellä järkyttäviä tapahtumia.


Lue myös:

    Uusimmat