MTV selvitti: Tällainen on törkeistä seksuaalirikoksista epäilty "Eno" – poliisi saanut useita yhteydenottoja kuvan julkaisemisen jälkeen

5:09
"Enon" epäillään raiskanneen alaikäisiä vuosikausia – näin tuttavat kuvailevat epäiltyä: "Usein päihtyneenä".

Helsingin Laajasalossa tapahtuneista seksuaalirikoksista epäilty "Eno" istuu tutkintavankeudessa kaikkiaan 25 eri rikoksesta epäiltynä, mutta rikosepäilyjä saattaa olla luvassa lisää. MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi on saanut tänään useita yhteydenottoja mieheen liittyen.

Poliisi tiedotti tänään poikkeuksellisen kovasta seksuaalirikoskokonaisuudesta, jossa Helsingin Laajasalossa asuneen, 1950-luvulla syntyneen miehen epäillään syyllistyneen muun muassa useisiin alaikäisten tyttöjen raiskauksiin ja hyväksikäyttöihin.

Poliisi tiedotti aiemmin tänään, että miehen epäillään syyllistyneen rankkoihin seksuaalirikoksiin asunnossaan. Julkisesti saatavilla olevien tietojen perusteella mies on kirjoilla Helsingin Laajasalossa.

Poliisin mukaan uhriksi on joutunut ainakin 12 tyttöä, jotka ovat olleet tapahtuma-aikaan alaikäisiä.

Poliisi: "Eno" tarjosi viinaa ja lääkkeitä

Poliisin mukaan nuoret ovat viettäneet aikaa miehen asunnolla, koska tämä on tarjonnut heille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä. Mies on poliisin mukaan tunnettu nuorten keskuudessa ”Enona”.

Poliisi on toivonut yhteydenottoja miehen kanssa tekemisissä olleilta henkilöiltä, sillä osa uhreista ei poliisin mukaan välttämättä edes tiedä joutuneensa hyväksikäytetyksi. Tätä poliisi on selittänyt sillä, että useat poliisin tiedossa olevista uhreista ovat olleet tekohetkellä miehen tarjoaman alkoholin tai muiden päihteiden vuoksi ”tiedottomassa tilassa”.

Poliisi pitää siis mahdollisena, että uhreja on enemmänkin.

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi onkin saanut miehen kuvan julkaisemisen jälkeen lukuisia yhteydenottoja mieheen liittyen. MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi on aloittamassa selvityksen useampaan yhteydenottoon liittyen.

Kaikkiaan 25 rikosnimikettä

Rikoksista epäilty mies määrättiin tutkintavankeuteen jo kevättalvella. Miehen vangitsemiseen sekä lisävangitsemisvaatimuksiin liittyvän asiakirjan perusteella miehen epäillään syyllistyneen kaikkiaan 25 rikokseen.

Rikosnimikkeiden joukossa on muun muassa useita törkeitä raiskauksia ja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä. Mukana on muun muassa myös huumausainerikos, pahoinpitely ja useampi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito.

Valtaosan rikoksista epäillään asiakirjan perusteella tapahtuneen 2010-luvun puolella. Vanhin epäillyistä rikosnimikkeistä, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, ajoittuu vuodelle 2006.

Asiakirjan perusteella mies on käyttänyt oikeudessa tukenaan ranskan kielen tulkkia.

MTV Uutiset tavoitti rikoksista epäillyn miehen puolustajaksi määrätyn asianajajan. Hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa millään tavalla.

– En sano mitään, hän tiivisti.

Esiintyy verkossa muusikkona

Rikoksista epäilty mies esiintyy verkossa tietojärjestelmäalan asiantuntijana sekä muusikkona.

MTV Uutisten selvityksen perusteella mies on ylläpitänyt ansioluettelona toimivaa verkkosivua sekä ainakin Instagram- ja Facebook-tilejä.

Sosiaalisen median tileillään mies esittelee etenkin musiikkiharrastustaan. Julkaisujensa perusteella mies järjestänyt musiikkitapahtumia ainakin Helsingin Kallion baareissa.

Mies on julkaissut tileillään kuvia myös nuoresta tyttärestään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja