Kadonneiden naisten taposta epäilty Mika Moring kulki usein nuorten naisten kanssa, kertovat naapurit – "Tuli Jeffrey Dahmer olo hänestä"

MTV vieraili tapoista epäillyn Mika Moringin asuinalueella – osa naapureista pelkäsi miestä 4:04
MTV vieraili tapoista epäillyn Mika Moringin asuinalueella – näin naapurit kuvailivat miestä toimittajalle.

Naapurit kuvaavat kahden naisen taposta epäiltyä Mika Moringia pelottavaksi, jopa sarjamurhaaja-kannibaali Jeffrey Dahmerin oloiseksi.

Helsingissä sijaitseva punatiilinen kerrostalo vaikuttaa rauhalliselta. Helsingin kaupungin asuntojen Hekan omistaman rakennuksen asukkaat kulkevat lauantai-iltapäivänä ulkoilemaan ja kauppaan.

Asuinympäristöä ja reilun 20 asunnon rappua kuvataan rauhalliseksi. Poikkeuksena poliisiteippien koristama ovi, joka kuuluu MTV Uutisten tietojen mukaan ainakin kahden kadonneen naisen taposta epäillylle, 51-vuotiaalle Mika Moringille. Rapun muut asukkaat vahvistavat asunnon kuuluneen Moringille.

Eräs asukas muutti taloon vasta muutama kuukausi sitten, Moringin yläkertaan. Hän tapasi Moringin rapussa vain kerran ja kuvaa tämän olemusta tuimaksi ja kylmänviileäksi.

– Silmistä aisti, että hän on käynyt läpi rankan elämän. Olen itsekin käynyt, ja tiedätkö kun joistain kadulla ohikulkevista aistii sen. Tappajan erottaa silmistä, yläkerran naapuri pohtii.

Moring vangittiin perjantaina 2. joulukuuta. Sitä ennen rapussa ja sen lähistöllä oli näkynyt naapurin mukaan ”paljon hämärää puuhaa ja paljon hämäriä ihmisiä”, mutta nyt tilanne on jo rauhoittunut.

”Tuli Jeffrey Dahmer olo hänestä”

Yläkerran naapuri ehti kuulla parin kuukauden aikana useamman kerran ääniä Moringin asunnosta.

– Menen 5 aikaan aamulla töihin ja kuulin koiran haukkuvan. Tunnen eläimet aika hyvin, joten tunnistin koiran olleen uhattuna ja peloissaan, naapuri muistelee 2–3 viikon takaista yötä.

Toinen naapuri saapuu rappuun ja asukkaat pohtivat yhdessä, että Moringilla ei ollut heidän tietääkseen omaa koiraa.

– Erään kerran kuulin myös poraääniä ja muita työkaluja. Siitä on aikaa noin 1,5 kuukautta, naapuri kertoo.

Yhden kerran naapuri myös heräsi yöllä paukkeeseen ja näki Moringin autollaan kahden-kolmen aikaan aamuyöstä.

– Etu- ja takaovia paukutettiin varmaan tunnin ajan. Ei se normaalia ollut, hän kuvaa.

Naapuri kertoo kuulleensa muilta rapun asukkailta, että ainakin kerran Moringin toimien perään oli soitettu poliisit.

– Hänestä näki, että joku ei täsmää. Tuli Jeffrey Dahmer olo hänestä, yläkerran naapuri kuvaa.

Jeffrey  Dahmer oli yhdysvaltalainen sarjamurhaaja ja kannibaali, joka murhasi 17 miestä vuosina 1978–1991.

Asunnossa näkyi nainen matkalaukun kanssa

Rakennukseen vuonna 2008 muuttanut asukas kertoo rapussa asuneen aikanaan huumediileri, joka aiheutti ”häikkää”, mutta tätä lukuun ottamatta hän kuvaa kerrostaloa ja sen asukkaita varsin rauhallisina.

– Talot ovat hirveän hyvin äänieristettyjä, joten minulta voi olla mennyt jotain ohikin, asukas toteaa.

Moringin hän tunnistaa kyllä rapusta. Hän muistaa muun muassa odottaneensa bussia lähipysäkillä, kun hän näki Moringin rakennuksen parkkipaikalla itseään nuoremman naisen kanssa. Viimeisin muistikuva on noin vuoden takaa.

– Olin tulossa lenkiltä ja kuljin rapussa Moringin asunnon ohi. Ovi oli auki ja sisällä oli nainen matkalaukun kanssa. Moikkasin heitä ja jatkoin matkaani, asukas kertoo.

Moringin tiedetään matkanneen ainakin yhden epäillyn uhrinsa, 35-vuotiaan Saara Arvan, kanssa ympäri Itä-Suomea, ennen kuin Arva katosi vuonna 2019. Arvan ja Moringin tiedetään liikkuneen kesällä 2019 ainakin Vesannon, Tervon ja Konneveden alueella. Arvan ruumis on yhä kateissa.

Moring muutti taloon 5–6 vuotta sitten

Taloon myös sen valmistumisen aikaan, vuonna 2008 muuttanut asukas kertoo Moringin muuttaneen taloon noin 5–6 vuotta sitten.

Hän näki Moringin mukana silloin tällöin naisseuralaisia ja arvioi heidän olleen useimmiten kolmekymppisiä. Naapuri kertoo tunteneensa olonsa epämukavaksi Moringin lähistöllä jo ennen, kun näki poliisiteipit tämän ovessa.

– Hän oli pelottava.

Poliisi otti Moringin kiinni epäiltynä Saara Arvan taposta loppuvuonna 2019. Mies oli tutkintavankina lähes puoli vuotta toukokuun loppuun 2020, mutta koska näyttöä hänen syyllisyydestään ei saatu lisää, hänet vapautettiin. Juttu ei edennyt edes syyteharkintaan.

– Onko hän kohta taas vapaalla jalalla, jos uhreja ei löydetä. Niin kävi jo kerran, naapuri pohtii huolestuneena.

Poliisi epäilee Moringin liittyvän myös muihin väkivalta- ja seksuaalirikoksiin, ja siksi poliisi rohkaiseekin mahdollisia muita uhreja ottamaan yhteyttä.

Lue myös:

    Uusimmat