Hiihtotähti ryöpyttää kovin sanoin FIS:iä – "He tarvitsevat shokkihoitoa"

Maastohiihdon ranskalaistähti Maurice Manificat esittää kovaa kritiikkiä lajin kattojärjestön FIS:in suuntaan. Hän kritisoi VG:n haastattelussa lajin taloudellisia vaatimuksia.

Seitsemän arvokisamitalia urallaan voittanut ja Oberstdorfin kevään MM-kilpailuissa viestipronssia hiihtänyt Manificat sanoo, että Ruotsilla ja Norjalla on paljon paremmat edellytykset maastohiihdon maailmancupiin.

– Mikseivät he jaa osaa suurista budjeteistaan? Kun pidät maastohiihdosta, niin mikset auttaisi pienempiä maita? Manificat toteaa.

Manificat haluaa nähdä kansainväliseltä hiihtoliitolta suuria taloudellisia uudistuksia. Hän varoittaa, että pian Norjalla ei ole ketään, kenen kanssa kilpailla. 

– FIS näyttää olevan täysin lukossa. He tarvitsevat shokkihoitoa. Siellä pitää tapahtua radikaali sisäinen muutos, Manificat sanoo.

Ranskalaisella on ideoita, kuinka lisärahaa voidaan kerätä pienemmille maille. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU jakaa tv-oikeusrahoistaan summia pienemmille maille. Manificat'n mukaan FIS:illä on paljon opittavaa IBU:lta.

– Jos FIS saisi takaisin tv-oikeudet, niin he voisivat toimia kuten IBU, Manificat toteaa.

Manificat tahtoisi tiukemman kisakalenterin ja vähemmän matkustusta, jotta kuluja voidaan karsia.

– Norjassa kisaaminen on kuin olisimme alasti. Kaikki on niin kallista, itseasiassa koko Skandinaviassa. Viikko Skandinaviassa maksaa yhtä paljon kuin kymmenen harjoitusleiriä kesällä. Norja voisi olla reilumpi meitä kohtaan, Manificat kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat