Charlotte Kallalta tyly tyrmäys tuoreelle sääntöuudistukselle – Therese Johaug täysin eri kannalla: "Silloin pilaamme oman lajimme"

10:00
Videolla viime kauden maastohiihdon maailmancupin ratkaisun hetket Tulosruudun käsittelyssä.

Ruotsi, Norja ja Venäjä veivät viime kaudella lähemmäs 80 prosenttia kaikista palkintopallisijoituksista maastohiihdon maailmancupissa. Kansainvälinen hiihtoliitto Fis on nyt asettanut kolme sääntömuutosta tulevalle kaudelle.

Fis haluaa vähentää eri maiden taloudellisten resurssien eroja ja helpottaa pienellä budjetilla työskentelevien maiden tekemistä. Miesten ja naisten pitkillä matkoilla (naisilla 30 km ja miehillä 50 km) sallitaan tästä edespäin vain yksi suksienvaihto. Suksiparin tulee olla paikallaan kilpailun alkaessa. Sprinttikisoissa ei enää sallita suksien vaihtamista erien välillä. 

Ladulla operoivat voitelijat ja suksitestaajat joutuvat käyttämään erityisiä huoltoliivejä. Aikaisemmin esimerkiksi Norjalla ja Ruotsilla oli käytössään yhdeksän kappaletta. Ensi kaudella millään maalla ei saa olla enempää kuin neljä kappaletta. Tuoreet muutokset jakavat maastohiihtotähtien mielipiteet. Therese Johaug on positiivinen uudistuksien suhteen.

– Fis ajattelee mielestäni oikein tässä tapauksessa. Huolto ei saa olla liian ratkaiseva tekijä. Silloin pilaamme oman lajimme, Johaug sanoo Expressenille.

Maailmancupin viime kaudella voittanut Ingvild Flugstad Östberg kyseenalaistaa muutoksen.

– Fis:in luulisi toivovan, että tämä on laji, jota aiomme kehittää? Olisimme parempia, hiihtäisimme nopeammin ja kasvattaisimme suosiotamme. Sen pitäisi olla kaikkien toiveena. Ei pitäisi jarruttaa niitä maita, jotka ovat tulleet parhaiksi, Östberg sanoo.

– Uskon, että tarkoituksena ei ole rangaista maita siksi, että kuinka hyviä he ovat. Se on kuin ottaisi takapakkia, Östberg jatkaa.

Ruotsalaistähti Charlotte Kalla jakaa Östbergin mielipiteen.

– Toivon, että Fis ajattelee neljän liivin systeemiä uudelleen. Se vaikuttaa tietenkin kaikkiin, mutta se ei ole mielestäni oikea tie, Kalla sanoi Aftonbladetille.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy 29. marraskuuta Rukalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja