Mainos

Hiihtolomaviikon etelänmatkat myyty lähes loppuun

Suomalaiset rientävät sankoin joukoin talven pakkasista etelän lämpöön, sillä suurin osa hiihtolomaviikkojen matkoista on loppuunmyyty. Matkat Kanarian saarille ja kaukokohteisiin ovat täynnä varsinkin viikolla 8, jolloin eteläsuomalaiset lomailevat.

Keski-Suomen ja Pohjois-Suomen hiihtolomien aikaan, viikoilla 9 ja 10 saattaa vielä löytyä hajapaikkoja. Talven hiihtolomamatkojen kysyntä alkoi varhain viime vuonna. Suosikkikohteita varattiin jo viime toukokuussa ja paikat täyttyivät syksyn aikana.

-Suosikkiviikkojen matkat varataan aina aikaisin, mutta tänä vuonna hiihtolomien matkat on myyty loppuun poikkeuksellisen varhain. Viikon matkat Kanarialle ovat myyty täysin loppuun eteläsuomalaisten lomien aikaan. Malagaan eli manner-Espanjan aurinkorannalle on vielä hajapaikkoja jäljellä. Lisäksi tarjolla on muutamia kahden viikon matkoja, kertoo Finnmatkojen, Fritidsresorin ja Hassen viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattila.

Myös Aurinkomatkojen markkinointijohtaja Jukka Salama kertoo, että hiihtolomaviikkojen matkat ovat käyneet vauhdilla kaupaksi. Tarjolla on enää lähinnä hajapaikkoja.

-Jos voi aloittaa lomansa jo keskiviikkona ennen hiihtolomaa tai ulottaa lomansa hiihtolomaviikon yli, niin sellaisia matkoja on vielä tarjolla, Salama kertoo. Hiihtoloman viettäjiä houkuttelevat myös Alppien pitkät rinteet. Salaman mukaan Alppien hiihtolomamatkat ovat lähes täynnä. Matkoja Alpeille on kuitenkin vähän tarjolla, koska ne muodostavat vain noin 5-6 prosenttia talven matkojen kokonaistarjonnasta.

Kysyntä viime vuoden tasolla

Hiihtolomamatkat etelän aurinkoon ovat käyneet tänä vuonna yhtä kiivaasti kaupaksi kuin viime vuonna. Terroristi-iskut ja muut lentoliikenteen ongelmat eivät siis ole lannistaneet suomalaisten intoa talvilomamatkailuun.

-Matkoja myydään tänä talvena kuitenkin hieman vähemmän kuin aikaisemmin, koska laskimme myynnissä olevien talvimatkojen kapasiteettia USA:n terroristi-iskun vuoksi, Mattila kertoo.

Noin 60 000 suomalaista nauttii hiihtolomien aikaan etelän lämmöstä. Kanarian saaret ovat pysyneet jo pitkään suomalaisten suosikkikohteena. Varsinkin Teneriffan saari houkuttelee hiihtolomalaisia. Kaukomatkaajat suuntaavat yleensä Thaimaan Phuketiin. Edullisesta matkasta haaveilevan kannattaa lomailla sesonkiajan ulkopuolella ja ottaa äkkilähtö. Tammikuussa jotkut toimistot kauppaavat esimerkiksi kahta matkaa yhden hinnalla.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.