Hiihtolomat täyttävät etenkin Lapin yöjunat – perjantai on Etelä-Suomen menoliikenteen vilkkain päivä

Tässä yleisimmät syyt junaliikenteen häiriöille 3:34
Tässä yleisimmät syyt junaliikenteen häiriöille.

Etelä-Suomen hiihtolomat alkavat loppuviikosta ja moni suuntaa vapaiden viettoon pohjoiseen. Suosituin menoliikenteen matkustuspäivä etelästä pohjoiseen on junaliikenteessä perjantai, tiedottaa VR.

Uusi vuosi alkoi kotimaan kaukojunaliikenteessä vilkkaasti. Tammikuussa tehtiin yhteensä 1,1 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa. Tämä on yhteensä kolme prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

– Tammikuussa tehtiin valtava määrä kaukoliikenteen matkoja. Samaan aikaan kuukausi oli meille todella haastava etenkin täsmällisyyden osalta, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Runsaat lumisateet ja pakkaset vaikuttivat sekä Väyläviraston ratainfrastruktuuriin, että VR:n kalustoon. Haastavia olosuhteita on ennakoitu muun muassa järjestämällä korvaavia kuljetuksia, varaamalla ylimääräistä henkilökuntaa vuoroihin ja järjestämällä asemille lisäohjausta matkustajia varten.

Pian käynnistyvään hiihtolomaliikenteeseen varauduttiin jo viime viikolla korvaamalla joitakin kaukoliikenteen junavuoroja busseilla ja muilla junavuoroilla. Tarkoituksena oli saada lisäaikaa kaluston sulattamiselle ja huolloille.

Yöjunien makuupaikat loppumaisillaan

Etelä-Suomen hiihtolomien menoliikenne painottuu viikonloppuun ja perjantai 15. helmikuuta näyttää tällä hetkellä olevan ruuhkaisin päivä junaliikenteessä. Suosituimpien matkustuspäivien osalta yöjunien makuupaikat ovat loppumaisillaan, mutta istumapaikoilla on vielä tilaa. Muutama juna on jo myyty loppuun perjantain osalta.

– Suosituimmat päiväjunat täyttyvät kovaa vauhtia, joten oma lippu kannattaa joka tapauksessa hankkia nopeasti, jos haluaa matkustaa tietyllä vuorolla, sanoo Romanainen.

Paluuliikenteen suosituin päivä on tällä hetkellä perjantai 22. helmikuuta. Myös lauantai ja sunnuntai ovat ruuhkaisia liikennepäiviä. 

Lue myös:

    Uusimmat