Nyt vilkastuu hiihtolomaliikenne – teillä lentää loska ja pohjoiseen menevät yöjunat täpötäysiä

Koulujen talviloma alkaa tänään Etelä-Suomessa, ja se tarkoittaa vilkkautta sekä raide- että tieliikenteessä.

VR:n matkustajaliikenteen palvelujohtajan Piia Tyynilän mukaan junat ovat hyvin täysiä. Suosituimmat junat matkaavat pohjoiseen.

– Lappi houkuttelee lomalaisia, ja myös ulkomaiset turistit ovat kiinnostuneita siitä. Varsinkin pohjoiseen menevät yöjunat ovat täysiä.

Vaikka kyseessä ei ole juhannukseen tai jouluun verrattavissa oleva matkustusajankohta, VR on lisännyt kapasiteettia talvilomaviikoille. Tyynilä arvioi, että seuraavat viikot tulevat olemaan vilkkaita, kun koko Suomi lomailee porrastetusti.

Tyynilän mukaan sää vaikuttaisi suosivan etelän talviloman menoliikennettä, mutta varotoimenpiteenä VR on huoltanut kalustoa erityisen paljon. Tyynilä sanoo, ettei ennakoitavissa ole viivästyksiä tai poikkeusjärjestelyjä.

Poliisi suosittelee kiirettömyyttä

Etelän loman alku näkyy myös tieliikenteessä. Itä-Uudenmaan poliisin vanhemman konstaapelin Sari Nuolikosken mukaan liikenne ruuhkautuu iltapäivän tunteina. Nuolikoski suosittelee, että matkustajat kiinnittävät huomiota etenkin kolmeen asiaan. 

– Tiet ovat märkiä ja loska lentää. Siksi tuulilasinpesunestettä kannattaa varata riittävästi, Nuolikoski sanoo.

Auton tulee myös olla liikennekelpoinen ja matkatavaroiden sijoiteltu järkevästi. Nuolikosken mukaan paras paikka tavaroille on takakontti tai suksiboksi auton katolla.

Viimeisenä Nuolikoski muistuttaa vielä kiireettömyydestä ja turvaväleistä.

– Ei kannata tehdä liian tiukkaa aikataulua, Nuolikoski toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat