Hiihtoliiton puheenjohtaja: Täytyy ottaa opiksi

Hiihtoliiton puheenjohtaja Matti Sundberg pitää Mika Myllylän kohtaloa äärimmäisen surullisena tapauksena suomalaisen hiihdon historiassa.

Hänen mielestään Lahden doping-sotkun selvittely venyi liian pitkäksi ja painoi Myllylää raskaasti vuosikausia. Hiihtoliitonkin tarjoama tuki tuli liian myöhään.

– Täytyy ottaa opiksi, on tämä siinä määrin dramaattinen asia. Nuori, lahjakas maailmanmestari ajautuu tällaiseen tilanteeseen ja näin totaaliseen umpikujaan.

Sundbergin mukaan kyse ei ole vain yksittäisestä ihmisestä vaan suomalaisesta luonteesta sekä kulttuurista.

– Miksi me kohtelemme niin kovalla kädellä ihmistä, joka on joutunut niin vaikeaan tilanteeseen, jota hän ei itse hallitse? Niin kuin Mika joutui tällaisen kohtelun kohteeksi, että hän ei saanut enää rauhaa juuri missään.

Sundberg koetti tavata Myllylän useasti ja lopulta tapaaminen onnistui.

– Meillä oli erinomaisen hyvä keskustelu, mutta huomasin, että tämä herkkä ihminen oli haurastunut kovasti. Sekavin tuntein siitä tapaamisesta kuitenkin lähdin vaikka kuinka sovimme, että nyt lähdetään rakentamaan Mikä Myllylälle uutta elämää ja uutta tulemista.

Sundbergin mukaan liiton täytyy pitää urheilutähdistä hyvää huolta niin uran aikana kuin sen jälkeenkin.

– Meidän täytyy tuntea enemmän vastuuta ja meidän täytyy kouluttaa ja opastaa heitä. Huolimatta siitä, että silloin kun he ovat huipulla, he eivät ole kovin vastaanottavaisia. Olen kertonut nykyiselle valmennuksen johdolle, että meidän täytyy tuntea ja tietää, mitä nämä huiput tekevät ja minkälaisia paineita heillä tulevaisuudessa on.

(MTV3)

Suru-uutinen kosketti monia - katso video MTV3 Katsomosta (Tulosruutu 5.7.2011)

Myllylän traaginen tarina - katso video MTV3 Katsomosta (Tulosruutu 5.7.2011)

Kokkola järkyttyi kuolinuutisesta - katso video MTV3 Katsomosta (Kymmenen uutiset 5.7.2011)

Lue myös:

    Uusimmat