Therese Johaugilta kutkuttava arvio Kerttu Niskasesta ja Krista Pärmäkoskesta

Suomen valopilkku yllätti kaikki vaikean kauden jälkeen –"Joni Mäki näytti minun sanani vääriksi" 4:14
Nyrhinen ja Karvonen: Suomen valopilkku Joni Mäki yllätti kaikki olympiasprintissä – Ilkka Herolalta sopii odottaa hyvää yhdistetyssä

Norjan hiihtotähti Therese Johaug tavoittelee toista olympiakultaansa torstain kymmenen kilometrin kisasta. Johaug nosti kovimmiksi haastajikseen kaksi suomalaista, Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken.

Johaug otti lauantaina yhdistelmäkisassa ensimmäisen henkilökohtaisen olympiavoittonsa. Keskiviikkona häneltä kysyttiin lähtöasetelmia 10 kilometrin perinteisen kisaan.

– Uskon, että Krista ja Kerttu ovat todella kovia huomenna. Heillä on mahdollisuus mitaliin, Johaug totesi.

– He hiihtivät todella hyvin yhdistelmäkisan perinteisen osuudella, ja Kerttu voitti Lenzerheiden maailmancup-kisan joulun jälkeen. Hän on hiihtänyt monesti hyvin korkeassa ilmanalassa, joten uskon että hän on todella vahva, Johaug jatkoi.

Johaug, Niskanen, Pärmäkoski ja Ruotsin Frida Karlsson olivat lauantaina perinteisen osuudella muilta karussa. Niskanen totesi tänään Suomen joukkueen tiedotustilaisuudessa, että siitä ei kannata vetää liiallisia johtopäätöksiä, sillä kisa oli vasta puolivälissä.

Niskanen ja Pärmäkoski ovat kuitenkin ehdottomia mitalikandidaatteja torstain kympille. Niskanen sijoittui yhdistelmäkisassa lopulta neljänneksi ja Pärmäkoski seitsemänneksi.

Johaug on ennakkosuosikki käytännössä aina startatessaan normaalimatkalle, mutta haastajia riittää.

– Tiedän, että muut naiset ovat todella motivoituneita taistelemaan ja minun täytyy hiihtää kovaa, että saavutan unelmani uudelleen, Johaug linjasi.

Korkea ilmanala ja Zhangjiakoun raskaat ladut näyttivät avausviikonloppuna, että olympialaisissa erotellaan jyvät akanoista. Johaug sanoi rakastavansa olosuhteita.

– Ladut ovat todella raskaat. Ne eroavat paljon maailmancupin laduista, etenkin kun lumi on niin hidasta, mutta minä olen iloinen ja pidän näistä laduista.

Naisten perinteisen kymppi käynnistyy torstaina Suomen aikaa kello 09.00. Suomen joukkueessa hiihtävät myös Johanna Matintalo ja Anne Kyllönen.

Lue myös:

    Uusimmat