Mainos

Hiihtohulluus vei tähän – 50 metrin latu tuhat kertaa!

1:03

Suomalaisten hiihtohullujen joukkoon lukeutuva Jorma Seppälä ajoi Järvenpäästä saakka Vantaan Hakunilaan hiihtämään 100 metrin latua.

Talviurheilukausi pääsee viimein vauhtiin pakkasten saavuttua myös etelään. Lumitykit ovat ampuneet lunta jo pari vuorokautta hiihtoladuille ja rinteisiin. 

Viikonloppuna Espoo avasi ensimmäisenä 100 metrin ladun, jossa pidettiin jo sprinttikisat.

Etelässä ensimmäiset hiihtäjät eivät malttaneet odotella edes 800 metrin ladun valmistumista Vantaalla.

– Täällä on loistava keli, kun aurinko paistaa ja pakkasta on sopivat kuusi astetta. Suksi luistaa erittäin hyvin, on ihan lentokeli tänään. Pakkohan tässä oli lähteä hiihtämään, kun on jo näin pitkä lenkki, ainakin 100 metriä, hehkuttaa Seppälä.

Lapin latujen pituus on ihan omaa luokkaansa, sillä esimerkiksi Leviltä hiihtolatuja on auki jo lähes 130 kilometriä. 

1500 kilometriä jo tänä syksynä

Tuusulan Voimaveikoissa hiihtävän Jorma Seppälän hiihtokalenteriin on karttunut tänä syksynä jo lähes 1500 kilometriä Kivikon hiihtoputkessa.

– Ensimmäisen kerran olin Kivikossa jo syyskuun 28. päivä ja nyt olen käynyt siellä 35 kertaa eli vajaat 1500 kilometriä.

Kivikon hiihtohallissa peruskierros on noin 850 metriä ja lisälenkki 200 metriä. Kertalippu maksaa 14 euroa. 

Seppälän mukaan hänen hiihtohulluuteensa juontaa juurensa haluun pitää kunto hyvänä eläkepäivillä. Vuosi sitten hiihtohulluuden uusi ulottuvuus saavutettiin – ainakin naapureiden mielestä – omalla peltoladulla.

–  Tasan vuosi sitten omalla niityllä ladun pituus, jonka pituus oli vain 50 metriä. Hiihdin sitä tuhannen kierrosta eli siinä kertyi kilometrejä 50. Naapurit pitää minua vähän hulluna, kun mä koko päivän hiihdin sitä lyhyttä latua, naurahtaa Seppälä.

Seppälän mukaan hänen päänsä ei mennyt 50 metrin ladun hiihtämisestä yhtään sekaisin vaan se oli sitä jo ennestään.

– Olen tällainen hiihtohullu. Olen hiihtänyt seitsemänvuotiaasta asti. Nyt eläkepäivinä kilometrejä on kertynyt vuosittain 3000, toteaa Seppälä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.