Mainos

Hiihtogurut niputtavat laturaivon someilmiöksi: "Onneksi emme hiihdä netissä vaan ladulla"

7:38

Hiihdon opettamisen ammattilaiset pitävät viime aikojen laturaivo-keskustelua liioiteltuna siihen verrattuna mitä laduilla oikeasti tapahtuu. Myös MTV Uutiset on kertonut viime päivinä Suomen suosituimman hiihtoladun, Helsingin Paloheinän ympärillä käydystä hiiltyneestä keskustelusta. 

Toiminnanjohtaja Axa Sorjonen Kansainvälinen hiihtokoulu ry:stä sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa, ettei laturaivoa pahemmin näy laduilla, joissa saattaa parhaimpina viikonloppuina olla jopa 40 000 hiihtäjää.

– Totta kai tiettyjä tilanteita olen itsekin laduilla nähnyt, joissa on tullut törmäyksiä ja joku sanoo ikävästi, mutta aika pientä se on ollut. 

Äänestys

Oletko kohdannut laturaivoa?

Kyllä

En

Oletko kohdannut laturaivoa?

Kyllä 26%

En 74%

26%
74%
ääniä 927 kpl

– Netissä öyhötetään, tilanteet kärjistyy ja negatiiviset äänet voimistuvat, mutta se ei ole todellisuus. Me emme hiihdä netissä vaan ladulla.

Hiihtokirjailija- ja valmentaja Simo-Viljami Ojanen puolestaan pitää provosoivana mediassa levinnyttä kuvaa, jossa pyöräilijä ajaa Paloheinän laduilla. 

– Tämä on provosoiva kuva, sillä paikka on poikkeuksellinen. Kyseessä on siirtymäreitti Keskuspuistossa, ja tuossa kohdassa pyöräilijän pitäisi ajaa pitkä kiertolenkki, joten ymmärrän pyöräilijää juuri tuossa kohtaa. 

– Hyvä tietysti, että saadaan keskustelua, mutta saisimmeko kuvasta sellaisen keskustelun, että miten pyöräilijät voitaisiin huomioida paremmin Keskuspuistossa, Ojanen heittää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.