Hiihtogurut niputtavat laturaivon someilmiöksi: "Onneksi emme hiihdä netissä vaan ladulla"

Laturaivosta vouhkataan vain netissä 7:38

Hiihdon opettamisen ammattilaiset pitävät viime aikojen laturaivo-keskustelua liioiteltuna siihen verrattuna mitä laduilla oikeasti tapahtuu. Myös MTV Uutiset on kertonut viime päivinä Suomen suosituimman hiihtoladun, Helsingin Paloheinän ympärillä käydystä hiiltyneestä keskustelusta. 

Toiminnanjohtaja Axa Sorjonen Kansainvälinen hiihtokoulu ry:stä sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa, ettei laturaivoa pahemmin näy laduilla, joissa saattaa parhaimpina viikonloppuina olla jopa 40 000 hiihtäjää.

– Totta kai tiettyjä tilanteita olen itsekin laduilla nähnyt, joissa on tullut törmäyksiä ja joku sanoo ikävästi, mutta aika pientä se on ollut. 


– Netissä öyhötetään, tilanteet kärjistyy ja negatiiviset äänet voimistuvat, mutta se ei ole todellisuus. Me emme hiihdä netissä vaan ladulla.

Hiihtokirjailija- ja valmentaja Simo-Viljami Ojanen puolestaan pitää provosoivana mediassa levinnyttä kuvaa, jossa pyöräilijä ajaa Paloheinän laduilla. 

– Tämä on provosoiva kuva, sillä paikka on poikkeuksellinen. Kyseessä on siirtymäreitti Keskuspuistossa, ja tuossa kohdassa pyöräilijän pitäisi ajaa pitkä kiertolenkki, joten ymmärrän pyöräilijää juuri tuossa kohtaa. 

– Hyvä tietysti, että saadaan keskustelua, mutta saisimmeko kuvasta sellaisen keskustelun, että miten pyöräilijät voitaisiin huomioida paremmin Keskuspuistossa, Ojanen heittää.

Lue myös:

    Uusimmat