Hiihdon MM-kisojen dopingratsia oli alkusoittoa mittavassa operaatiossa – käryjä luvassa? "Olemme tunnistaneet asiaan liittyviä näytteitä"

Hiihdon MM-kisojen dopingratsiassa Seefeldissä 2019 ei saatu aikaiseksi mitään maastohiihtoa järkyttänyttä pommia, mutta operaation vaikutukset näkyvät kuitenkin yhä.

Osin Seefeldin ratsiassa kerättyjä tietoja hyödynnetään nyt pyöräilyssä huijanneiden kiinni saamiseksi, kertoo hollantilaismedia Het Nieuwsblad.

Seefeldin ratsia oli osa mittavaa ”operaatio Aderlassia”, jossa saatujen tietojen perusteella vuosien 2016 ja 2017 pyöräilykisojen näytteitä analysoidaan uudelleen. Yksi keskiössä olevista kilpailuista on Ranskan ympäriajo vuodelta 2017.

Analysointi on jo alkanut Kölnissä sijaitsevassa laboratoriossa. Ei ole yleisessä tiedossa, mitä tiettyä kiellettyä ainetta näytteistä etsitään.

– Saamiemme tietojen perusteella olemme tunnistaneet asiaan liittyviä näytteitä ja tehneet jo ensimmäiset analysoinnit niistä, pyöräilyn antidopingsäätiön CADF:n tiedottaja kertoi Het Nieuwsbladille.

Seefeldin ratsiassa kiinni jääneiden hiihtäjien ja nyt analysoitavien näytteiden antaneiden pyöräilijöiden yhdistävä tekijä on dopinglääkäri Mark Schmidt, joka on tällä hetkellä edelleen vankeudessa odottamassa oikeudenkäyntinsä alkamista Saksassa.

Erfurtissa klinikkaansa pitänyt Schmidt on työskennellyt urallaan Gerolsteinerin ja Milramin pyöräilytalleille, ja ainakin kahdeksan pyöräilijän epäillään saaneen häneltä kiellettyjä aineita.

Schmidt sai poliisin peräänsä alun perin sen vuoksi, että dopingia urallaan käyttänyt hiihtäjä Johannes Dürr paljasti käyttäneensä lääkärin palveluja.

Lähteet: Cyclingnews, Het Nieuwsblad, Reuters


Lue myös:

    Uusimmat