HIFK, Tappara, TPS, Kärpät ja JYP mukana CHL:ssä – Antero Mertaranta arvioi: "Nämä kolme joukkuetta varmasti jatkoon"

Suomesta on mukana viisi seuraa elokuun lopussa käynnistyvässä jääkiekon CHL-liigassa. C Moren selostaja Antero Mertaranta käy läpi suomalaisjoukkueiden lähtökohdat kauteen.

Suomesta mukana ovat hallitseva CHL-mestari JYP, kotimaisen Liigan mestari Kärpät sekä TPS, Tappara ja HIFK.

– Iso kuva on se, että Kärpille, Tapparalle ja TPS:lle on tullut erittäin kovia menetyksiä. Tilalle tulleet pelaajat eivät täytä menetyksiä, Antero Mertaranta arvioi oheisella videolla.

Toisaalta CHL-seurat ovat myös saaneet kokeneita pelaajia takaisin, kuten nimet Tommi Santala, Eric Perrin, Mika Pyörälä, Tuukka Mäntylä ja Lauri Korpikoski osoittavat.

– Korpikoskella on mittaamattoman kova tehtävä, kun Perrin, Tomi Kallio, Jasper Lindsten ja Henrik Tallinder ovat poissa TPS:stä, Mertaranta huomauttaa.

– JYPiin mennyt Perrin saattaa kunnossa pysyessään olla edelleen todella kovan luokan vahvistus, Mertaranta sanoo.

TPS ja JYP kovissa lohkoissa

CHL:ssä on mukana 32 joukkuetta, jotka on jaettu kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Pudotuspeleihin pääsee lohkojen kaksi parasta.

– TPS:n lohko on niin kova, että on vaikea kuvitella sen menevän tällä kokoonpanolla jatkoon. Myös JYP joutuu kovaan lohkoon. Kolmella muulla joukkueella pitäisi olla selvää, että ne ovat kahden parhaan joukossa, Mertaranta arvioi.

Kokonaiskuvassa voidaan odottaa mielenkiintoista CHL-kautta, sillä sarja on mennyt vuosi vuodelta eteenpäin. Parhaimmillaan pelit ovat tasollisesti todella kovia, kuten esimerkiksi JYPin viime kauden taival CHL-mestariksi osoitti.

– Joukkueet suhtautuvat sarjaan vakavasti ja pelit ovat todella hienoja. Pikkuhiljaa CHL alkaa löytää paikkansa kiekkokartalla, Mertaranta sanoo.

CHL:n avauspelit koittavat torstaina 30. elokuuta. CHL-otteluohjelman löydät täältä

Suomalaisjoukkueiden lohkot:

B-lohko:
Red Bull Munich
TPS
Malmö Redhawks
Yunost Minsk

C-lohko:
HC Bolzano
Skellefteå AIK
HIFK
GKS Tychy

E-lohko:
Djurgården Stockholm
Tappara
Ocelari Trinec
Storhamar Hamar

F-lohko:
Kärpät
Mountfield HK
Thomas Sabo Ice Tigers
Rouen Dragons

H-lohko:
JYP
HC Pilsen
HC Lugano
HC05 Banska Bystrica 

Lue myös:

    Uusimmat