Kärpät vahva SM-liigan huippukamppailussa, Jussi Jokinen tehnyt kolmessa ottelussa viisi pistettä – Tappara murskaava Tampereella

Sarjakärki Oulun Kärpät otti neljännen peräkkäisen voittonsa SM-liigassa, kun se voitti IFK:n 2-0-lukemin Helsingissä.

Kärpät meni avauserässä 1-0-johtoon, kun Lasse Kukkonen pääsi nauttimaan Jussi Jokisen upeasta syötöstä. Jokinen on pelannut nyt kolme ottelua Kärppien paidassa ja tehnyt viisi tehopistettä. Osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Aleksi Heponiemi lisäsi toisessa erässä oululaisjoukkueen johdon kahteen maaliin.

Tappara palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti Kouvolan KooKoon 5-1-lukemin Tampereella.

Tappara meni 1-0-johtoon Jere Karjalaisen osumalla. KooKoo-ottelu oli Karjalaiselle ensimmäinen ottelu tämän kauden SM-liigassa.

KooKoo nousi tasoihin Malte Strömwallin osumalla, mutta uusi vahvistus Teemu Suhonen vei Tapparan 2-1-johtoon erän aikana.

Anton Ollikainen lisäsi Tapparan johdon kahteen maaliin uransa ensimmäisellä SM-liigamaalillaan ja päätöserässä Kristian Kuusela muutti lukemiksi 4-1.

Matti Järvinen viimeisteli vielä loppulukemiksi 5-1.

TPS päihitti HPK:n, Ilves voitti KalPan ja Sport kukisti JYPin

Turun Palloseura jatkoi voittojen tiellä SM-liigassa, kun se voitti Hämeenlinnan Pallokerhon 4-2-lukemin Turussa.

TPS meni 1-0-johtoon, kun 19-vuotias hyökkääjä Olli Valtola viimeisteli Liiga-uran ensimmäisen maalinsa. Harri Kainulainen toi HPK:n tasoihin onnekkaalla osumallaan, mutta TPS teki vielä avauserän aikana kaksi maalia, kun Zach Budish ja Elmeri Eronen onnistuivat maalinteossa.

Niclas Lucenius muutti päätöserässä lukemiksi vielä 2-3, mutta tämän lähemmäksi HPK ei päässyt. Budish viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemiksi 4-2.

KalPa ja Ilves mättivät kilpaa maaleja Kuopiossa. Maalikilpailun vei nimiinsä Ilves, kun se otti 5-4-voiton.

Mikko Nuutinen vei kuopiolaisjoukkueen 1-0-johtoon, mutta Nikolas Matinpalo toi Ilveksen tasoihin. Ryan Wilson vei KalPan uudelleen johtoon, mutta Samuli Vainionpää nosti Ilveksen vielä avauserän aikana 2-2-tasatilanteeseen.

Ilves meni heti toisen erän alussa maalin johtoon, mutta Ari Gröndahl nosti KalPan 3-3-tasatilanteeseen. Ilkka Pikkarainen teki vielä erän aikana KalPalle 4-3-maalin.

Kolmannessa erässä Ilves nousi 4-4-tasatilanteeseen, kun Eemeli Suomi onnistui maalinteossa.

Jatkoajalla 5-4-ratkaisumaalin Ilvekselle teki Teemu Lepaus läpiajon päätteeksi.

Vaasan Sport palasi voittojen tielle, kun se otti tärkeän 2-1-voiton Jyväskylän JYPistä.

Sport katkaisi voittonsa ansiosta kolmen ottelun tappioputken.

JYP meni avauserässä 1-0-johtoon Jerry Turkulaisen maalilla, mutta Brody Sutter toi Sportin tasoihin toisen erän alussa.

Ottelun päätöserässä Tommi Tikka teki 2-1-voittomaalin Sportille.

SaiPa voitti Lukon, Jukurit kukisti Ässät

SaiPa otti kolmannen peräkkäisen voittonsa SM-liigassa, kun se voitti Rauman Lukon 3-2-lukemin Lappeenrannassa.

Tappion myötä Lukon neljän ottelun voittoputki meni poikki.

Lukko meni toisen erän alussa Brandon Defazion osumalla 1-0-johtoon, mutta Joni Nikko toi SaiPan tasoihin.

Päätöserässä Lukolle 2-1-johtomaalin iski Toni Koivisto, mutta SaiPan Robin Salo muutti lukemiksi vielä 2-2. Jatkoajalla ratkaisumaalin SaiPalle teki Kalle Maalahti.

Mikkelin Jukurit palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti Porin Ässät 4-1-lukemin Mikkelissä.

Jukurit teki avausmaalinsa toisessa erässä, kun Janne Tavi onnistui maalinteossa. 18-vuotias hyökkääjä Kristian Tanus lisäsi johdon 2-0:aan.

Ässät nousi maalin päähän, mutta Antti Jaatinen teki Jukureille 3-1-maalin ja Vadim Pereskokov muutti läpiajosta vielä lukemiksi 4-1.