HIFK:n voitto petasi runkosarjan loppuun huimat asetelmat

Jääkiekon Liigan kotiedusta kamppailevat HIFK ja Kärpät ovat enää pisteen päässä toisistaan, kun HIFK voitti perjantaina 3–1. Kärpät saa revanssin pikaisesti, sillä joukkueet kohtaavat heti seuraavana päivänä Oulussa.

– Täysi tupa Nordiksella (8 200 katsojaa), mielestäni erittäin laadukas ottelu molemmilta. HIFK oli erittäin hyvä kamppailuissa ja puolusti tiiviisti. Erittäin tylyä kiekollista pelaamista, Kärppien päävalmentaja Ville Mäntymaa listasi.

Kolme kuluvan kauden neljästä edellisestä keskinäisestä koitoksesta voittanut HIFK aloitti tehokkaasti. Eetu Koivistoisen ja Kasper Kotkansalon rannekudit yllättivät avausjaksolla Kärppien maalia vartioineen Niclas Westerholmin. Roope Taposen torjuntapeli säilyi puolestaan pitkään säröttömän ehyenä edeten liki kohti kuluvan kauden kuudetta nollapeliä.

Vaaka kallistui entistä jyrkemmin kotijoukkueelle toisen erän päätösminuutilla puolustaja Niko Seppälän tuikatessa 3–0.

Edellisen kerran HIFK ja Kärpät puursivat "back to back -taiston" joulukuun alussa. Tuolloin HIFK voitti ensin kotona 4–3 ja murskasi sitten Kärpät jälkimmäisessä osiossa oululaisten kotikaukalossa peräti 7–0.

Kylvetysrökityksessä HIFK:n verkkoja torjunnoillaan varjeli erehtymättömästi Niko Hovinen.

– Ihan varmasti tulee erilainen peli (kuin 7–0-voitto). Eivät varmasti halua kotiyleisön edessä samanlaista. Luulen, että tulee kova matsi, HIFK:n Taponen ennakoi.

Helsinkiläisten voitto tiivisti entisestään kamppailua pudotuspelien kotiedusta. Kärkijoukkueet Ilves ja tappara ovat karussa, mutta seuraavana tulevat Pelicans, Kärpät, HIFK ja Jukurit ovat kahden pisteen sisällä sijoilla 3–6. HIFK:lla on otteluita jäljellä viisi, muilla neljä.

Lue myös:

    Uusimmat