SM-liigassa luvassa järisyttävä painepeli – Risto Dufva sivalsi panoksista: "Se on varma"

Lehdistötilaisuus: Sport - HIFK 5:25
Näin Risto Dufva ennakoi tiistain hurjaa trilleriä

HIFK haki lauantaina Liigassa täyden pistepotin Vaasasta voitettuaan Sportin 4–1, minkä myötä helsinkiläisryhmä pysyi edelleen mukana kamppailussa jääkiekkoliigan puolivälierien kotiedusta.

HIFK on sarjassa kuudentena, mutta tasapisteissä edellä olevien Jukurien ja Kärppien kanssa. Kolmikosta parhaalle on tiistain kierroksen jälkeen luvassa kotietu puolivälieriin. Kolmannella sijalla oleva Pelicans pakeni HIFK:n tavoittamattomiin.

Voiton varmistivat maaleillaan Joonas Rask, Kristian Vesalainen, Iiro Pakarinen ja Eetu Koivistoinen.

– Ei aina niin kaunista, mutta sitkeää. Sillä tavalla hienoa, että entinen seurakunnan pappi pääsi hiljentämään kirkon, HIFK-luotsi Ville Peltonen veisteli viitaten joukkueensa Sport-taustaiseen maalivahtiin Niko "Pappi" Hoviseen.

Mikäli kaikki olisi mennyt Sportin toivomalla tavalla, olisi vaasalaisten pudotuspelipaikka voinut varmistua jo lauantaina. Sport jäi kuitenkin täyden Kuparisaaren hallin (5 200 katsojaa) edessä kahden maalin takamatkalle jo avauserässä eikä pystynyt nousemaan vieraiden rinnalle.

Tiistaina runkosarjan viimeisellä kierroksella Kuparisaaressa nähdään kutkuttava Kasitien derby, kun Sport ja Ässät taistelevat Vaasassa kymmenennestä sijasta ja viimeisestä pudotuspelipaikasta. Ottelun voittaja etenee pudotuspeleihin ja häviäjän kausi päättyy.

– Halli täyteen ja juhlat pystyyn, se on varma. Jommankumman juhlat. Kyllä tässä saadan se, mitä ansaitaan, Sportin päävalmentaja Risto Dufva sanoi tiistaista.

Lue myös:

    Uusimmat