Sport kesti paineet – Risto Dufva veisteli taitoluistelusta

Lehdistötilaisuus: Sport - HPK 5:56
Sportin Risto Dufva ja HPK:n Matias Lehtonen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Vaasan Sport otti elintärkeän voiton, kun se kaatoi perjantain SM-liigan kierroksella HPK:n maalein 43. Vaasalaiset nousivat voitollaan pudotuspeliviivan yläpuolelle kymmenenneksi.

Helpolla voitto ei tullut. Sport purjehti ottelussa jo 3–0-johtoon, mutta HPK nousi maalin päähän. Lopulta pisteet jäivät kuitenkin Vaasaan.

Tyydyttää tosi paljon, Sportin päävalmentaja Risto Dufva totesi lehdistötilaisuudessa.

Meillä oli sitkeän HPK:n lisäksi muutama muukin vihollinen. Yksi oli se, että ei oltu tällä viikolla pelattu. Meillä oli vähän liikaa aikaa ajatella tätä ottelua. Kyllähän me tiedostettiin tilanne, että ainoastaan kolme pistettä oli, mikä tästä kelpasi.

Voit katsoa lehdistötilaisuuden pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Dufva pohti, olisiko niin sanottu pakkovoiton paikka tuonut "vähän jäykkyyttä jäseniin" Sportin pelaajille. Pelirentous puuttui tähän kauteen valmentajauransa lopettavan päävalmentajan mukaan.

Sport nousi voitollaan 76 pisteeseen ja viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle kymmenennelle sijalle. Taakse jäänyt KooKoo on samassa pistemäärässä ja sijan 12 Ässät pisteen perässä. Paikasta auringossa käydään runkosarjan viimeisillä kierroksilla kutkuttava vääntö.

Sportin runkosarja huipentuu viikon mittaiseen otatukseen, kun se kohtaa tiistaista tiistaihin kestävällä jaksolla JYPin, Lukon, HIFK:n ja Ässät. Dufva vertasi tilannetta taitoluisteluun.

Nyt on pakolliset kuviot heitetty ja selvitty vapaaohjelmaan. Meillä on ensi viikon aikana neljä peliä. Siinä on vapaaohjelma sinänsä. Varmaan saadaan se huipenus tälle, mikä tullaan ansaitsemaan.

Dufva pääsee vielä uransa viimeisten runkosarjaotteluiden aikana vierailemaan itselleen tärkeissä kaupungeissa Jyväskylässä ja Raumalla. Dufva valmensi synnyinkaupunkinsa joukkueen JYPin Suomen mestariksi keväällä 2009 ja toimi neljän kauden ajan Lukon päävalmenntajana. Kokenut valmentaja myönsi asetelman erityisyyden.

Onhan se selvää, että toinen on synnyinkaupunki ja toinen sellainen, missä sai pitkän päivätyön jääkiekossa tehdä. Pojille, jotka peliä pelaavat ne ovat pelejä pelien joukossa, Dufva totesi.

Valmentajat koittaa olla häiritsemättä poikien työtä. Kannustaa ja innostaa.

Lue myös:

    Uusimmat