HIFK varmisti yhden stepin keväälle

Maalikooste: HIFK - HPK 4:51
Videolla maalikooste ottelusta HIFK-HPK.

HIFK rutisti SM-liigassa kauden kuudennessa HPK-kohtaamisessa tililleen jo kuudennen Kerho-voittonsa. Pudotuspelimahdollisuudet menettänyt Kerho sinnitteli sitkeästi, mutta kotijoukkue porhalsi tuskatta 4–1-voittoon. 

Tulos varmisti HIFK:lle sijoittumisen kuuden kärkeen eli puolivälieräpaikan.

– Todella tärkeät pisteet, ei ollut helppo peli. (Aleksanteri) Kaskimäen ja (Antti) Pihlströmin maalit olivat todella tärkeät, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen viittasi 2–0-karkumatkaan.

Ilman ykköshyökkääjäänsä ja kapteeniaan Jori Lehterää pelanneen HIFK:n peli solahti kokoonpanomuutoksesta huolimatta nopeasti uomiinsa. Kahden juonikkaan ja tarkan rannelaukauksen avulla kotijoukkue yllätti nopeasti Kerhon maalivahdin Sami Rajamäen ja siirtyi 2–0-johtoon.

Vierasjoukkue sai avauserän loppupuolella kavennuksensa, mutta 39. minuutilla isäntien 3–1-maali osoitti vahvasti pisteiden suunnan.

HIFK kohtaa perjantaina kotikaukalossa TPS:n, lauantaina Sportin Vaasassa ja runkosarjan päätteeksi tiistaina Helsingissä KalPan. Onnistumisesta riippuen HIFK sijoittuu runkosarjassa sijoille 3–6. Puolivälieräpaikka on varma, porkkanana on kotiedun tuottava kolmas tai neljäs sija.

– Jokaista peliä lähdetään voittamaan. Tämä varmisti, että olemme mukana taistelussa kotiedusta – sitä tavoitellaan, HIFK:n Pihlström linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat