HIFK kompastui Jukureihin kotikaukalossaan – yksi erätauko muutti kaiken: "Se näkyi heti"

Jukurit ylsi jääkiekkoliigassa riemukkaan harvinaiseen voittoon, kun se kaatoi HIFK:n 3–1. Mikkeliläisjoukkueella oli ennen napakymppiä 12 yrityksestään vain yksi kolmen pisteen vierasvoitto.

–  Hieno ja arvokas voitto meille – tämä on kovin paikka tulla vieraspeliin, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta hehkutti.

HIFK:n Michael Keräsen avauserän ylivoimaosuman jälkeen kotijoukkueen peli tyrehtyi kuin seinään.

Toisen jakso alku näytti, että komento muuttuu kokonaan, sillä Jukurien Charles Sarault oli tasoittaa isäntien puolustuskömmähdyksen avittamana.

– Jukurit otti tunnetta ja vauhtia vähän pois pelistä viivelähdöillä ja vähän trapillakin. Ensimmäisellä erätauolla – en kyllä tiedä, mikä oli, mutta tulimme heikosti toiseen erään ja se näkyi heti kiekon hukkaamisina, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen ruoti.

Pian savolaissikermä myös kylvetti HIFK:ta. Alle kymmenen minuuttia kestäneen tehotuokion myötä Jukurit karkasi Janne Ritamäen alivoima-, toisen polven huippukiekkoilijan PatrikPuistolan ylivoima- ja Saraultin tasakenttämaalilla 3–1-johtoon.

–  Oli tylyä suorittamista meiltä tänään, tehopisteet 1+1 koonnut Puistola kiteytti.

HIFK voitti edellisessä kotipelissään maanantaina sarjajumbo Sportin vain vaivoin, joten aivan jymy-yllätyksenä nähtyä ei voi pitää.

–  Työmäärä ei ollut riittävä, niin ei sitä onnea voi silloin ansaitakaan. Ennen kaikkea hyökkäys- ja lähtöpelaaminen oli heikkoa. Meidän pitää pystyä pelaamaan paremmin kiekolla ja sitä kautta päästä hyökkäyspäähän paremmin, Pikkarainen analysoi.