HIFK kyntää SM-liigan jumbona – "Pelaamisemme on aikamoista kuraa"

Lehdistötilaisuus: HIFK - KooKoo 1:38
KooKoon päävalmentaja Olli Salo haastattelussa ottelun jälkeen.

KooKoo jatkoi väkevää suorittamistaan jääkiekon Liigassa, kun se kävi kuin hyytävä viima kaatamassa HIFK:n 5–1. Kouvolalaiset kirivät alakynneltä komeasti rinnalle ja tehokkaasti ohi, kun kangistunut kotijoukkue tehtaili virheitä.

– Vastustaja tekee riistomaaleja aika vähäisistäkin paikoista. Pitää olla valmiit pelaamaan 60 minuuttia (ehjästi), näin ei ole vielä käynyt, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kertoi.

– Tänään meiltä loppui se kuuluisa maltti. Täytyy katsoa peiliin, ihan jokaisen, Peltonen jatkoi.

HIFK aloitti lauantaina ryhtiliikkeensä tahmeasti, kuin rankkaa syysflunssaa potien. Sitten isäntien dominointijakso tuotti vain yhden maalin.

KooKoo:n räväkkä kiri pelin puolivälistä äärimmäisen oli ratkaiseva. Ensin ylivoimalla tasoitus ja kaikkiaan kolme maalia alta kuuden minuutin vei sen 3–1-johtoon.

HIFK-puolustajan avaus pahasti pieleen: KooKoo kiittää ja kuittaa johtomaalilla 0:54
Katso tästä KooKoon voittomaali – se syntyi HIFK-puolustaja Joonas Lyytisen karmivan harha-avauksen jälkeen.

Kolmannessa erässä HIFK taipui materiaalinsa potentiaaliin nähden heppoisesti.

– Selvisimme yhdellä takaiskulla. Sitten saimme isot maalit meille, ja kolmas erä pelattiin tosi fikusti, KooKoo:n päävalmentaja Olli Salo taustoitti.

HIFK:n miljoonamiehistö on tehnyt kaikkiaan vain yhdeksän maalia ja päästänyt 15.

– Pelaamisemme on ollut aikamoista kuraa, 400. liigaottelunsa pelannut HIFK:n hyökkääjä Micke-Max Åsten myönsi.