HIFK-hyökkääjä pukee kultakypärän päähänsä seuraavassa ottelussa – "Ai, onko noin?"

HIFK voitti jääkiekkoliigassa Jarno Pikkaraisen ensimmäisen Helsingissä päävalmentaman ottelun, kun se löi KooKoon 4–0. Vieraiden hallitseman avauserän jälkeen konkarihyökkääjä Tommi Santala viimeisteli ja syötti 2–0-johdon toisen erän alkuun vain 68 sekunnissa.

–  Menin maalille hässäkkään, ja kiekko tuli suoraan lapaani ja meni längistä (1–0-maali). Sitten annettiin painetta ja saatiin riisto sekä siitä suoraan maalille (2–0), Santala taustoitti.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet isoihin maalitalkoisiin, mutta HIFK:n torjuja Atte Engren kilpisti Kasperi Ojantakasen, Malte Strömwallin ja Tomi Leivon loistopaikat. Vastapäädyssä KooKoon Samu Perhonen puolestaan ylsi haamupelastukseen HIFK:n Joonas Raskin taituroimassa lähitilanteessa.

–  Siinä oli pari läpiajoa ja muitakin pelastuksia. Kyllä se on pienestä kiinni, Santala kehui Engreniä kauden neljännestä nollapelistä.

HIFK:n pelaajiston nestori Santala, 39, nousi 1+1 tehopisteillään joukkueensa kultakypärän kantajaksi kokonaissaldolla 10+25=35.

–  Ai, onko noin? Ihan sama, mutta ehkä se osoittaa, että on jotain tehnyt oikein, Santala pohti yllätystiedosta toivuttuaan.

HIFK:ta nyt kahden KooKoo-ottelun verran päävalmentanut Pikkarainen myönsi, että vastustaja yllätti hyvyydellään. HIFK teki kaksi viimeistä maaliaan lauantaina tyhjiin.

–  Jouduttiin koville, vaikka numerot sitten loppujen lopuksi olivat selvät, Pikkarainen tunnusti.