SM-liigahistoriaa tehnyt Jan Lundell, 46, häkeltyi HIFK:n eleestä – ”Ei olisi uskonut”

HIFK voitti jääkiekkoliigassa kotikaukalossaan SaiPan 4–1. Isäntien maalia vartioi pelin viimeiset 1.06 minuuttia peliuransa 2012 päättänyt Jan Lundell. Maalivahtivalmentajasta tuli 46-vuotiaana liigahistorian vanhin pelaaja, kun IFK päätyi poikkeukselliseen, ottelukohtaiseen värväykseen Atte Engrenin sairastuttua.

Ottelun jälkeen Lundell oli häkeltynyt IFK:n eleestä.

– Hieno kokemus. Ei olisi uskonut, kun lopetti, että tämmöinen sauma vielä tulee, yhden torjunnan tehnyt Lundell kuvasi.

– Tuossa vauhdissa pää toimii, tietää mitä pitäisi tehdä, mutta kroppa ei tottele, Lundell naurahti.

Avauserässä HIFK:n ykköstorjuja Frans Tuohimaa ei pysäyttänyt kiekkoa kertaakaan. Kotijoukkue ratkoi mittelöä edukseen toisen erän tehojaksolla, kun se latoi kolme maalia kymmenessä minuutissa. Otto Paajanen viimeisteli 1–1-tasoituksen näppärällä ohjauksella ja 2–1-johdon ylivoimalla rannekudilla.

SaiPalta sen yhdeksästä vakipuolustajasta uupui peräti seitsemän. Lisäksi kultakypärä Tomas Zaborsky kärsi pelikieltoa, joten vierasjoukkue oli lähes mahdottoman edessä.

Lappeenrantalaisten päävalmentaja Tero Lehterä, 47, päätti pelaajauransa 2007. Millainen tilanne pitäisi olla, että Lehterä hyppäisi takaisin Lundellin tavoin kaukaloon?

– Pitäisi puuttua hyökkääjät ja puolustajat kokonaan, Lehterä velmuili.

Kaukalossa nähtiin kaksi Lundellia, kun Janin poika Anton Lundell, 18, pelasi HIFK:n hyökkäyksessä. Hän nappasi yhden syöttöpisteen.