Helsingin Jokerit teki jälleen massiiviset tappiot – kokonaissumma jo yli 70 miljoonaa euroa

Jääkiekkojoukkue Jokereiden tuorein tilinpäätös kertoo karua kieltä siitä, että bisnes luistaa huonosti. Tappiota syntyi jälleen reippaasti.

Jokerit Hockey Club Oy:n tuore tilinpäätös kertoo, että yrityksellä menee edelleen huonosti. Yrityksen liikevaihto kasvoi hieman edellisestä tilikaudesta, mutta tappiota syntyi edelleen reippaasti.

Jokerit Hockey Clubin liikevaihto oli 14,4 miljoonaa euroa. Kasvua edelliseen tilikauteen oli 2,25 miljoonaa euroa eli 18,5 prosenttia.

Nettotulos oli 11,3 miljoonaa euroa pakkasella. Edellisestä vuodesta tappio kutistui 1,2 miljoonaa euroa.

Käyttökate oli 11,1 miljoonaa euroa miinuksella. Tuotot eivät kattaneet edes henkilöstökuluja, jotka olivat 14,4 miljoonaa euroa.

Jokerien surkea tilanne on jatkunut jo pitkään. Kumulatiivinen tappio kuudelta toimintavuodelta nousee jo 71,5 miljoonaan euroon.

Tappioita on katettu pääomalainoilla, joita oli huhtikuun lopussa jo 57,4 miljoonaa euroa. Pääomalainat eivät kattaneet oman pääoman vajetta, jota on paikattu neljän miljoonan euron pääomalainalla.

– Toiminta sekä rahoitus ovat täysin riippuvaisia omistajan rahoituksesta. Liikevaihdon pitäisi olla yli 11 miljoonaa euroa nykyistä suurempi, että yritys pääsisi edes nollatulokseen, Kauppalehden analyytikko Ari Rajala kuvailee Jokerien tukalaa taloustilannetta.

Tilinpäätöksessä todetaan, että toiminnan jatkuvuus on turvattu ainakin 12 kuukautta eteenpäin pääsponsorilta tulevalla tulorahoituksella ja omistajalta tulevilla pääomalainoilla.

Yhtiön johto pitää yrityksen näkymiä melko positiivisina. Johto arvioi että liikevaihdon ja liiketuloksen kasvattamiselle on hyvät edellytykset.

– Toteutuneista hallinnon kulusäästöistä sekä ulkoistettujen toimintojen karsimisesta huolimatta alkaneen tilikauden toiminta on jatkunut tappiollisena, kuten ennustettu, tilipäätös linjaa.

Kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo myi Jokerit viime keväänä Jack Promotions Oy:lle, jonka taustalla on muun muassa entinen jääkiekkoilija Jari Kurri.

Viime kesäkuusta lähtien Jokerit Hockey Clubin hallituksessa ovat istuneet Jari Kurri, Sergey Batekhin, Joni Hautojärvi, Dmitry Rodov sekä Kimmo Kivisilta. Yrityksen toimitusjohtaja on Eveliina Mikkola.

Kurri ei ole kommentoinut sitä, kuinka paljon Jokerit maksoivat, eikä myöskään sitä, miten sen rahoituskuviot aiotaan hoitaa.

Kesäkuussa Jokerit uutisoi, että Norilsk Nickel Harjavalta Oy on hankkinut 40 prosenttia Jokereiden osakkeista ja tukee sitä tulevilla KHL-kausilla. Samassa uutisssa kerrottiin Jari Kurrin omistusosuuden olevan 60 prosenttia.

Jokerit Hockey Clubin hallituksessa istuva Hautojärvi on Norilsk Nickel Harjavallan toimitusjohtaja.

Jack Promotions Oy:n hallituksessa puolestaan istuu Kurrin ja Hautojärven lisäksi Jorma Lindström.

Lue myös:

    Uusimmat