Jokereiden sankari Jesse Joensuu muisteli edellistä hattutemppuaan – tuore paha takaisku näkyy ja tuntuu

Jokereiden hyökkääjä Jesse Joensuu oli avainasemassa, kun joukkue kaatoi jääkiekkoliiga KHL:n ottelussa HK Sotshin maalein 4-2. Porilaishyökkääjä on tehnyt hattutempun viimeksi kahdeksan vuotta sitten, joten maalit maistuivat paremmin kuin hyvin. Joensuu myöntää, että kapteeni Peter Reginin poissaolo näkyy pukukopissa.

Jokerit-hyökkääjä Joensuu saattoi hymyillä maanantaisen Sotshi-ottelun jälkeen. Joensuu vei joukkueensa avauserässä 1-0-johtoon. Kolmen maalin ilta täydentyi jo toisessa erässä, kun Joensuu vastasi Jokereiden 3-1- ja 4-1-osumista.

Joensuun mukaan hän muistaa juhlineensa hattutemppua viimeksi vuonna 2010. Tämä tapahtui AHL:ssä, Bridgeport Sound Tigersin riveissä.

– Hieno fiilis saada hattutemppu. Kun on hyökkääjä ja laji on jääkiekko, niin maalinteko on tärkeässä asemassa, Joensuu mietti.

30-vuotiaan Joensuun, John Normanin ja Brian O’Neillin ketju on ollut tehokas alkukaudella. Norman avasi kauden maalitilinsä muutama viikko sitten iskemällä tehot 3+2.

Joensuu painottaa, että ketjun on löydettävä tasaisuutta.

– Olemme pelanneet hyvin, mutta maalit ovat tulleet ryppäissä, kuten nyt kävi. Tasaisuuden myötä pelihuumori pysyisi korkealla.

Tuntuva takaisku

Jokerit koki viime viikolla Bratislavassa Slovania vastaan pahan takaiskun, kun joukkueen tanskalaiskapteeni Peter Regin ajautui päin laitaa. Jokerit ilmoitti Reginin olevan sivussa tammikuun loppuun saakka.

Joensuulle Regin on hyvin tuttu kaveri, sillä viime kaudella kaksikko pelasi paljon samassa ketjussa. Joensuun mukaan kapteenin poissaolo näkyy pukukopissa.

– En halua sanoa, että yllättävän paljon, mutta on se näkynyt, Joensuu myöntää.

– Meidän muiden täytyy tehdä enemmän hommia, että tuollainen loukkaantuminen saadaan paikattua. Uusien äijien täytyy ottaa roolia ja osoittaa päättäväisyyttä, Joensuu sanoi Reginin poissaoloon liittyen.

Paikkaaminen on lähtenyt käyntiin sujuvasti, sillä Jokerit on voittanut molemmat ottelunsa Reginin loukkaantumisen jälkeen.

KHL:n ainoalla suomalaisjoukkueella on edessä kova koitos lauantaina, kun Pietarin SKA saapuu Helsinkiin.

– Peli on kuin karkkipäivä, joka odottaa lauantaisin. Hävisimme kauden alussa heille Pietarissa, ja olemme hävinneet heille useasti, Joensuu sanoi tulevan haasteen kovuudesta. 

Lue myös:

    Uusimmat