Herttuatar Meghan kiidätettiin sairaalaan sunnuntaina – tämän takia kuninkaallisen toivoma kotisynnytys ei onnistunut

Herttuatar Meghan ei saanut synnyttää toiveidensa mukaisesti kotonaan. 

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry saivat esikoisensa maanantaina 6. toukokuuta. Sussexin herttuaparin Instagram-tilillä ilmoitettiin, että herttuatar oli synnyttänyt varhain maanantaina terveen poikavauvan

Ennen pienokaisen syntymää kerrottiin, ettei Meghan aio synnyttää St. Marysin sairaalassa, kuten esimerkiksi prinssi Williamin puoliso herttuatar Catherine on toiminut kaikkien pariskunnan kolmen lapsen kanssa. Sen sijaan Meghanin kerrottiin haluavan mieluiten synnyttää lapsensa kotonaan. 

Tämä haave kuitenkin jäi unholaan, sillä Daily Mailin mukaan Meghan kiidätettiin sunnuntai-iltana sairaalaan Harryn sekä Scotland Yardin turvamiesten saattelemana. Lähteiden mukaan Meghanin raskaus oli jo viikon yliajalla. Siirtymä oli kertoman mukaan niin nopea ja salainen, etteivät edes vanhemmat kuninkaalliset saaneet tietoa siitä. 

Meghanin kerrotaan synnyttäneen lontoolaisessa Portlandin sairaalassa, jossa myös muun muassa prinsessat Beatrice sekä Eugenie ovat syntyneet. Lähteiden mukaan Meghan vietti yön sairaalassa ja synnytti poikansa kello 5.26 maanantaiaamuna, prinssi Harryn ollessa hänen vierellään. 

Buckinghamin palatsi ei ole kommentoinut väitteitä. 

Vaikka Meghan olisi halunnut synnyttää esikoisensa kotonaan ja mahdollisimman luonnollisesti, hänen kerrotaan olleen valmis lähtemään sairaalaan, mikäli se olisi hänen lapsensa parhaaksi.

Meghan kuului kuitenkin jo ikänsä puolesta riskiryhmään, sillä hän on 37-vuotias ensisynnyttäjä. Asiantuntijoiden mukaan oli erittäin todennäköistä, että synnytyksessä tarvittaisiin jonkinlaista lääketieteellistä avustusta.

Herttuapari ilmoitti huhtikuussa, että he aikovat pitää lapsensa syntymään liittyvät tiedot yksityisinä. Pariskunta ilmoitti myös, etteivät he aio poseerata vastasyntyneen kanssa tunteja synnytyksen jälkeen, kuten esimerkiksi William ja Catherine ovat tehneet. Meghanin kerrotaan pitävän perinnettä muinaisaikaisena. 

Lue myös:

    Uusimmat