Erilaiset roolit sallivat vapauksia – kuninkaallisia perinteitä rikkova Meghan on pahoillaan Catherinen puolesta

0:27
Herttuatar Meghan ja herttuatar Catherine astuivat joulukuussa julkisuuteen kohujen jälkeen

Herttuatar Meghan ei aio toimia herttuatar Catherinen tavoin esikoisensa syntymän jälkeen.

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn odotetaan tiedottavan esikoisensa syntymästä hetkenä minä hyvänsä. Meghanin laskettu aika on huhti-toukokuun vaihteessa ja hän on esiintynyt julkisuudessa viimeksi maaliskuun puolella. 

Meghan ja Harry ovat rikkoneet kuninkaallisia perinteitä monella tapaa. Muun muassa huhtikuun alkupuolella pariskunta ilmoitti, ettei Meghan tule synnyttämään totuttuun tapaan St. Marysin sairaalassa, kaksikko ei aio ilmoittaa välittömästi esikoisensa syntymästä eivätkä he aio esitellä pienokaista ensimmäistä kertaa julkisesti lehdistöjoukolle.

Kuninkaallisia läheisen lähteen mukaan Meghan on ollut pahoillaan Harryn veljen prinssi Williamin vaimon herttuatar Catherinen puolesta, sillä tämä on esittäytynyt vastasyntyneen jälkikasvunsa kanssa jo kolmesti vain tunteja synnytyksen jälkeen. 

Meghan ja Harry ovat itse halunneet pitää synnytykseen liittyvät yksityiskohdat yksityisinä. St. Marysin sairaalan Lindo-siiven edessä tapahtuvan yleisen valokuvauksen sijaan herttuapari aikoo järjestää oman valokuvaustilaisuutensa Windsorin linnassa muutama päivä synnytyksen jälkeen. 

Lindo-siiven perinne alkoi Williamin ja Harryn vanhempien prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan toimesta. He esittelivät ensimmäisen lapsensa prinssi Williami sairaalan ulkopuolella tämän synnyttyä vuonna 1982. 

Prinssi William on jatkanut puolisonsa Catherinen kanssa perinnettä kaikkien kolmen lapsensa kohdalla. Pari kohtasi kuitenkin kritiikkiä asiasta vuonna 2018 heidän kuopuksensa prinssi Louisin syntymän jälkeen.

Tuolloin juuri synnyttänyt Catherine esiintyi julkisesti vain kuusi tuntia synnytyksen jälkeen, mikä monien mielestä tuntui jopa turhan nopealta toipumiselta raskaasta ponnistuksesta. Huhujen mukaan Catherinen henkilökohtainen kampaaja oli sairaalassa valmiina laittamaan herttuattaren edustuskuntoon synnytyksen jälkeen. 

Kerrotaan, että Catherine olisi kuitenkin myös halunnut synnyttää Louisin kotonaan St. Marysin sijaan. Tämän ollessa kuitenkin viides kruununperimysjärjestyksessä, joten herttuatar lopulta todennäköisesti taipui totuttuun kaavaan tämän statuksen tähden. 

Harrylla ja Meghanilla on paljon enemmän vapauksia Williamiin ja Catherineen verrattuna, sillä he ja heidän jälkeläisensä ovat niin kaukana kruununperimysjärjestyksessä.

Prinssi William on isänsä prinssi Charlesin jälkeen toisena kruununperimysjärjestyksessä, joten on käytännössä väistämätöntä, että Williamista tulee jonain päivänä kuningas. Prinssi Harry sen sijaan on kruununperimysjärjestyksessä vasta kuudes, joten on erittäin epätodennäköistä, että hän tulee koskaan istumaan valtaistuimella. 

Lähde: Insider

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja