Herttuatar Catherinelta kaunis ele Auschwitzin vapauttamisen muistopäivänä: Julkaisi koskettavia potretteja holokaustin uhreista

13:05
MTV Uutiset Livessä puitiin tammikuussa brittihovin kuohuja

Cambridgen herttuapari vieraili maanantaina Auschwitz-Birkenaun keskitysleirin vapauttamisen muistopäivänä järjestetyssä tilaisuudessa.

Prinssi William ja herttuatar Catherine kunnioittivat holokaustin uhrien muistoa maanantaina osallistumalla Lontoossa Auschwitz-Birkenaun keskitysleirin vapauttamisen muistopäivänä järjestettyyn tilaisuuteen. Pahamaineisen keskitysleirin vapauttamisesta tuli maanantaina 27. tammikuuta kuluneeksi 75 vuotta.

Herttuapari julkaisi myös Instagram-tilillään useita aiheeseen liittyviä päivityksiä.

Yhdessä niistä julkaistiin herttuatar Catherinen ottamia potretteja kahdesta holokaustin uhrista yhdessä lapsenlastensa kanssa.

Voit selata kuvia kuvan päällä näkyvistä nuolista.

Ensimmäisessä kuvassa poseeraa Steven Frank yhdessä lapsenlastensa Maggien, 15, ja Trixien, 13, kanssa. BBC:n mukaan useilta keskitysleireiltä selviytynyt 84-vuotias Frank oli alun perin kotoisin Amsterdamista.

– Steven sekä hänen äitinsä ja veljensä lähetettiin ensin Westerborkin leirille ja sieltä Theresienstadtiin. Steven ja hänen veljensä olivat kolme niistä 93 lapsesta, jotka selvisivät leiriltä. Kaikkiaan leirille lähetettiin 15 000 lasta, Instagramin kuvatekstissä kerrotaan.

Toisessa herttuatar Catherinen ottamassa potretissa poseeraa Saksasta lähtöisin oleva Yvonne Bernstein yhdessä 11-vuotiaan lapsenlapsensa Chloen kanssa. Yvonne piilotettiin lapsena Ranskaan. Hän matkusti tätinsä ja setänsä kanssa ja joutui toistuvasti vaihtamaan kotipaikkaansa ja nimeään holokaustia pakoillessaan.

Herttuattaren ottamat kuvat ovat BBC:n mukaan osa kaikkiaan 75 valokuvaa kattavaa näyttelyä, joka avataan myöhemmin tänä vuonna.

– Huolimatta elämiensä alussa kokemista uskomattomista traumoista Yvonne Bernstein ja Steven Frank ovat kaksi vaikuttavinta ihmistä, jotka minulla on ollut etuoikeus tavata, Catherine kommentoi.

– Oli todellinen kunnia, että minua pyydettiin osallistumaan tähän projektiin. Toivon, että Yvonnen ja Stevenin muistot pysyvät elossa, kun ne siirtyvät sukupolvelta toiselle.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja