Mainos

Hermomyrkystä selvinnyt Julia Skripal kommentoi viimein tapahtunutta medialle: "Toipumisemme on ollut hidasta ja erittäin tuskallista"

0:39

Britanniassa hermomyrkkyiskun kohteeksi joutuneen ex-agentin Sergei Skripalin tytär Julia Skripal on kertonut ensimmäistä kertaa julkisuuteen kokemuksistaan.

Jutun video: Venäjän ex-vakooja tallentui valvontakameraan myrkytysiltana Britanniassa.

Julia Skripal pitää shokeeraavana, että häneen ja hänen isäänsä kohdistunut hyökkäys toteutettiin nimenomaan voimakkaalla hermomyrkyllä. Julia Skripal kuvaa tapahtunutta hänen maailmansa ylösalaisin kääntäneeksi tapahtumaksi.

Julia ja hänen isänsä Sergei löydettiin tiedottomina Salisburyn kaupungista maaliskuun neljäs päivä.

– Heräsin uutisten keskellä, jotka kertoivat, että meidät oli myrkytetty, hän kuvailee tapahtunutta uutistoimisto Reutersille.

Salaisessa paikassa

Tällä hetkellä Julia Skripal nauttii Britannian hallituksen suojelua ja kommentoi tapahtumia poliisin välityksellä. Häntä pidetään Lontoossa salaisessa paikassa.

Julia Skripal makasi iskun jälkeen tiedottomassa tilassa 20 päivää ja pääsi lopulta pois sairaalasta huhtikuun kymmenes päivä. Hän ei ole tähän saakka antanut haastatteluja medialle.

– Olemme niin onnekkaita, että selvisimme salamurhayrityksestä. Toipumisemme on ollut hidasta ja erittäin tuskallista.

Julia Skripal yrittää nyt sopeutua muuttuneeseen elämäntilanteeseen. Isku on jättänyt häneen sekä henkiset että fyysiset jäljet.

– Otan asiat päivä kerrallaan ja haluan myös auttaa isääni hänen toipumisessaan.

Vaikka Britannia ja länsimaat ovat syyttäneet hermomyrkkyiskusta Venäjää, Julia Skripal toivoo voivansa palata vielä jossain vaiheessa takaisin Venäjälle. Venäjä on kiistänyt jyrkästi olleensa iskun takana.

Venäjä haluaa tavata

Reutersin julkaistua videon Skripalin antamasta lausunnosta, Venäjän Lontoon suurlähetystö kertoi olevansa iloinen, että Skripal voi hyvin.

Lähetystö kuitenkin muistutti, ettei Britannian hallitus voi kieltää Venäjältä oikeutta keskustella Skripalin kanssa. Venäjä vetosi muun muassa diplomaattisuhteita koskeviin sopimuksiin.

Myös Venäjän suurlähettiläs on vaatinut useaan otteeseen tapaamista Julia Skripalin kanssa.

Tähän mennessä  Skripal ei ole suostunut tapaamaan Venäjän lähetystön edustajia eikä ottamaan vastaan Venäjän edustuston tarjoamaa apua.

– Olen kiitollinen avuntarjouksista, mutta tällä hetkellä en halua heidän palveluksiaan.

14:45

Video: Timo Soinin mukaan Suomella ei ole syytä epäillä Britannian kantaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.