Herätys? Ruotsissa pelattiin jääkiekko-ottelu, vaikka koronatartunta selvisi lämmittelyn aikana

Ruotsissa pelattiin SK Lejonin ja Kiruna IF:n välinen Hockeyettanin jääkiekko-ottelu, vaikka tieto SK Lejonin pelaajan koronapositiivisesta testituloksesta saatiin lämmittelyn aikana. Asiasta kertoo NSD.

SK Lejonin miehistössä oli ilmennyt flunssanoireita. Kaikki pelaajat oli testattu, ja oireiset jäivät sivuun. Loput joukkueen pelaajista valmistautuivat Hockeyettanin, Ruotsin kolmanneksi korkeimman sarjatason, otteluun Kiruna IF:ää vastaan. 

Lämmittelyn aikana kantautui kuitenkin huolestuttava tieto. Joukkueen mukana olleen pelaajan koronatesti oli ollut positiivinen. 

Pelaaja lähetettiin kotiin. Loppu joukkue pelasi silti ottelun normaalisti.

Ja kuinka ollakaan, pelin jälkeen selvisi, että useampikin pelaaja oli antanut koronapositiivisen testituloksen. Kymmenisen tällaista pelaajaa oli osallistunut otteluun.

SK Lejonin urheilujohtaja Lars Westermarkin mukaan ottelua ei kuitenkaan voitu peruuttaa sääntöjen myötä. 

– Tartunnan saaneita oli liian vähän. Oli vain yksi, jolla se oli todettu. Meillä oli keskusteluyhteys Hockeyettanin kanssa, jolla on sääntö, että viidellä täytyy olla tartunta, Westermark sanoi.

Westermark lisäsi, ettei yhdelläkään ottelun pelanneella joukkuelaisella ollut oireita.

SK Lejon ja Kiruna IF laittavat nyt toimintansa tauolle viikon ajaksi. Kiruna aikoo lisäksi testauttaa koko joukkueensa pikaisesti.

– Yhdelläkään pelaajistamme ei ole oireita, se on tärkeää ilmaista. Tuntuu silti oikealta keskeyttää toiminta. Meillä jääkiekkojoukkueena on sosiaalinen vastuu, joka meidän täytyy kantaa, Kirunan urheilujohtaja Henrik Törmä sanoi seuran verkkosivuilla.

Kummallakin joukkueella olisi ollut ottelu keskiviikkona, mutta ne on siirretty myöhemmäksi.

Olisiko myös sääntöjen uudelleenmiettimisen paikka?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja