Ruotsin EM-joukkue kriisissä – tähtipelaajalla koronatartunta, lisätartunnat mahdollisia

Huuhkajat matkaa Pietariin – MTV saatteli joukkueen kohti historiallisia EM-kisoja 6:03
Huuhkajat aloitti maanantaina oman matkansa kohti EM-turnausta.

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen tähtipelaajiin kuuluva Dejan Kulusevski on antanut positiivisen koronanäytteen ja hän ei pääse osallistumaan EM-kilpailujen avausotteluun.

Ruotsin maajoukkue saapui tiistaina Göteborgiin, jossa se majailee EM-turnauksen ajan. Se ilmoitti aikaistavansa lehdistötilaisuutta kahdella ja puolella tunnilla. Syy aikaistamiseen oli italialaisjätti Juventusta edustavan Kulusevskin positiivinen koronanäyte.

– Tämä on erittäin epäonnekasta. Se on surullista Dejanille ja surullista kokonaisuudelle. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Se aiheuttaa tietynlaisen huolen. Samalla pyrimme käsittelemään asiaa ja olen luottavainen lääkärimme suhteen, päävalmentaja Janne Andersson sanoi lehdistötilaisuudessa.

Maajoukkuelääkäri Anders Valentin tarkensi Kulusevskin koronatartunnan taustoja.

– Hän sai tartunnan vapaa-ajalla. Hän ei ole varsinaisesti tavannut pelaajia, joten meillä toivoa, että hän ei ole tartuttanut muita pelaajia, Valentin kertoi.

– Olemme tunnistaneet ne, jotka ovat olleet lähimpänä häntä, istuneet ja syöneet hänen kanssaan sekä istuneet hänen lähellään bussissa. Niillä henkilöillä ei ole lainkaan oireita. Heidät testataan pian ja saamme tulokset lähiaikoina. Jos he ovat saaneet tartunnan, on se tapahtunut eilen ja positiiviset näytteet tulevat myöhemmin tällä viikolla, Valentin jatkoi.

Valentinin mukaan neljä pelaajaa oli ollut lähellä Kulusevskia. Päävalmentaja Andersson vahvisti, että Kulusevski ei pelaa alkulohkon avauspelissä Espanjaa vastaan. Jalkapallon EM-kisat käynnistyvät perjantaina. Ruotsin ottelu Espanjaa vastaan on luvassa maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat