Henrik Dettmann myhäilee Susijengin EM-kohteesta, taustalla myös vaimo – tämä vastustaja aiheuttaa "ylimääräistä kutinaa"

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann iloitsee, että arpa heitti Susijengin pelaamaan ensi vuoden EM-kisojen alkulohkon Prahaan. Taustalla on sekä verrattain läheinen sijainti Suomeen että oma vaimo.

Suomi pelaa syyskuussa 2022 Prahassa EM-alkulohko D:ssä Puolan, Israelin, Hollannin, suursuosikki Serbian ja isäntämaa Tshekin kanssa. Muut vastustajat ovat tulleet Susijengille tutuiksi edellisvuosien arvokisakarsinnoissa tai kisoissa, mutta Hollanti on Suomelle varsin tuntematon vihollinen. Suomi on kohdannut Hollannin viimeisten 20 vuoden aikana vain kerran.

Dettmann odottaa Hollannin kohtaamista mielenkiinnolla.

– Hollannin tuleminen siihen on miellyttävä uutinen. Ei olla aikaisemmin pelattu heitä vastaan. Se aiheuttaa aina ylimääräistä kutinaa, hän muotoilee MTV Urheilulle.

– Hollanti on koripallossa minusta vähän sellainen maa, että he ovat koko ajan tulossa, mutta he eivät ole kuitenkaan oikein tulleet. Siellä on potentiaalia olla oikein hyväkin.

Lohkoa laadukkaaksi luonnehtiva Dettmann summaa, että vastassa on paitsi maita, jotka ovat perinteisesti sopineet Suomelle ihan hyvin, myös maita, joita on todella vaikea voittaa. Jälkimmäiseen kategoriaan osuu kaikkein vahvimmin Serbia.

– Olemme toki vielä niin kaukana kisoista, että katsotaan, millaisilla jengeillä joukkueet tulevat sinne, Dettmann sanoo.

Jokaisen neljän alkulohkon neljä parasta joukkuetta etenevät jatkoon. Neljännesvälieristä käynnistyvät loppupelit pelataan alkulohkojen jälkeen Berliinissä.

"Pelaajat nauttivat"

Dettmann puhui Koripalloliiton tiedotteessa Prahaan pääsemisestä puolisalaisena toiveena. Hän uskoo, että suhteellisen läheinen sijainti Suomeen nähden houkuttelee suomalaisia sankoin joukoin paikalle. 

– Pelaajat varmasti haluavat mennä sinne, mihin suomalaiset pääsevät helpolla. Kyllä pelaajat nauttivat siitä, jos yleisöä on paikalla. Se on niin hieno juttu, hän sanoo.

– Praha on siitä näkökulmasta ehkä helpommin saavutettavissa kuin Milano. Sinne on Suomesta niin monta reittiä.

Dettmann esitti jopa arvion, että suomalaiset voisivat rikkoa takaisen Bilbaon faniennätyksen, kun kyseiselle paikkakunnalle Espanjaan matkusti vuoden 2014 MM-kisoissa noin kymmenen tuhatta suomalaiskannattajaa.

Dettmannia Tshekkiin menemisessä ilahduttaa myös se, että hänen Mirka-vaimonsa on maasta kotoisin.

– Henkilökohtaisesti se on itselleni tärkeä asia, kun pääsen vaimon kotimaahan. Se on aina hieno asia.

Lue myös:

    Uusimmat