Mainos

Henri Kontinen uusi temppunsa – jälleen pääkaupunkiseudun paras urheilija

Helsinkiläistä HVS-Tennistä edustava Henri Kontinen on valittu pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi vuonna 2017. Valinnan teki vuodesta 1980 alkaneeseen tapaan Helsingin Urheilutoimittajat.

Aussipelaaja John Peersin nelinpeliparina menestystä tahkonnut Kontinen oli pääkaupunkiseudun ykkönen myös vuosi sitten.

Kontinen oli nyt puolet vuodesta nelinpelin maailmanlistan ykkösenä. Hänen meriittilistalleen napsahtivat tänä vuonna Australian avointen nelinpelimestaruus, Washingtonin ja Pekingin ATP-turnausten voitot ja Shanghain Masters-turnauksen ykköstila. Kauden kruunuksi Kontinen ja Peers uusivat Lontoossa ATP-finaaliturnauksen voiton.

– Kauden kohokohdat olivat Australin ja Lontoon kilpailut. Australia tietysti voiton kautta hienompi, mutta Lontoo puolestaan on kisana poikkeuksellisen upea. Kausi oli viime kautta parempi siinä mielessä, että olimme Peersin kanssa parina tasaisempi ja varsinaisia notkahduksia ei tullut, Kontinen sanoi palkitsemistilaisuudessa.

– Ranskan avoimet (tappio avauskierroksella) sen sijaan oli pettymys, mutta hyvin olen saanut sen mielestäni blokattua. Ensi kaudella kalenteri on sama ja pari on sama. Tavoitteena on pysyä edelleen terveenä ja pelata hyvää tennistä. Nautin pelaamisesta, Kontinen jatkoi.

Vuoden urheiluteko Kotajan nimiin

Pääkaupunkiseudun vuoden 2017 urheiluteosta Helsingin urheilutoimittajat ry palkitsi Amanda Kotajan, joka voitti parayleisurheilun MM-kisoissa Lontoossa T54-luokassa 100 metriä.

– MM-voitto oli kauden ehdoton kohokohta siinäkin mielessä, että koin isoja vaikeuksia alkukaudesta. Keväällä kelausasentoani muutettiin, jotta saisin kehon voimakkaammin mukaan työntöön, mutta kelaus ei lähtenyt kulkemaan. Otin riskin ja vaihdoin takaisin vanhaan asentooni vain kuukautta ennen MM-kisoja. Se riski kannatti. MM-kulta toimii erinomaisena motivaattorina kohti Tokion olympialaisia 2020. Ensi kaudella päätavoitteeni on elokuussa EM-kisat Berliinissä, Kotaja sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.