Henri Kontinen kaksijakoisena kauden avauksesta ja Grand slam -finaalipaikasta – "Kirvelee"

Suomen tenniksen ykkösnimi Henri Kontinen käynnisti kautensa finaalipaikalla, kun hän ja australialainen John Peers taistelivat Australian avointen nelinpelin Grand slam -voitosta. Kaksikko joutui kuitenkin nöyrtymään finaalissa vastassa olleelle ranskalaiskaksikolle, Pierre-Hugues Herbertille ja Nicolas Mahutille.

Kontinen palasi tiistaina takaisin Suomeen. Torstaina hän on mukana Helsingin Talissa järjestettävässä maaottelutapahtumassa, jossa Suomen joukkue kohtaa Davis Cupin hallitsevan maailmanmestarin Kroatian.

– Kyllähän tuo tulee nopeasti vastaan. Mieluimmin sitä ottaisi tietysti useamman päivän tähän väliin. Mutta kiva pelata taas äijien kanssa, vaikka onkin vähän lyhyempi viikko. Nämä ovat aina hauskoja tapahtumia, Kontinen totesi Talissa.

Australiassa koettu finaalitappio harmitti yhä Kontista.

– Kyllähän sitä yrittää katsoa kokonaisuutta, mutta ei se fiilis hirveästi eroa siitä, että olisiko se tappio tullut puolivälierissä tai missä. Toki meillä oli parina tappioputki alla, niin siinä mielessä sitä lähti turnauksen päätöspäivänä pois kuin pari viikkoa aikaisemmin. Voittoa kuitenkin haetaan ja tappio kirvelee aina – on kyse sitten viimeisestä mahdollisesta pelistä tai ensimmäisestä.

– Mutta olihan tuo positiivisempi aloitus kauteen, Kontinen sanoo ja viittaa viime kaudella eteen tulleisiin vaikeisiin aikoihin.

Syksyllä Kontinen ja Peers hävisivät jatkuvalla syötöllä otteluita. Australiassa kelkka kääntyi, minkä suhteen Kontinen saattoi huokaista.

– Tuossa oli kuitenkin jakso, missä tuntui, että vaikka teki kaiken oikein, niin mikään ei tahtonut kääntyä kotiin päin. Toki, matkan varrella on ollut jaksoja, missä ei ole tullut tehtyä oikeita lyöntivalintoja, mutta pallot ovat silti pomppineet suotuisasti. Kyllähän tuosta vähän itseluottamusta saa, vaikka seuraavassa kisassa on taas lähdettävä nollista.

Kontinen arpoo tällä hetkellä sitä, osallistuuko hän helmikuun puolessa välissä pelattavaan ATP-turnaukseen Hollannin Rotterdamissa. Peersin kanssa hän on joka tapauksessa kehissä vasta helmikuun lopulla Arabiemiirikuntien Dubaissa.

– En ole vielä päättänyt, että miten teen Rotterdamin kanssa. En ole pelannut sitä viime vuosina, nyt saatan. Pitää katsoa vähän, että löydänkö jonkun mukavan parin sinne. Jos en, niin sitten Dubai ja jenkkireissu siihen perään, Kontinen puhuu suunnitelmistaan ja viittaa lopussa Miamin openiin.

Alla olevalla videolla Suomen joukkueen kapteenin Jarkko Niemisen ajatuksia torstain Kroatia-ottelusta:


Alla olevalla videolla suomalainen tennislupaus Otto Virtanen Kroatia-otteluista:


Lue myös:

    Uusimmat