Mainos

Video: Väkivaltainen matkustaja aiheutti kohun – henkilökunta saa tainnutusaseet korealaisyhtiön lennoilla

Korean Air Lines aikoo antaa miehistölleen oikeuden käyttää tainnutusasita ja lisätä miesstuerttien määrää väkivaltaisten matkustajien varalta.

Henkilökunta sai uudet ohjeistukset viime tiistaina, kun yhdysvaltalainen laulaja Richard Marx oli kritisoinut yhtiön tapaa puuttua väkivaltaisen matkustajan käytökseen.

Marx kirjoitti Facebookissa ja Twitterissä, että sekopäinen matkustaja oli hyökännyt lentohenkilökunnan ja muiden matkustajien kimppuun ja että henkilökunta oli tilanteeseen huonosti koulutettu ja varustettu.

Tapauksesta on Youtube-videoita, jolla näkyy, kun nuori mies sylkee henkilökunnan päälle ja kiroilee heille samalla kun häntä yritetään sitoa paikoilleen. Esimerkiksi TMZ-sivusto on julkaissut videon sivuillaan.

Lentoyhtiön toimitusjohtaja Chi Chang-hoon kertoi tiedotustilaisuudessa, etteivät aasialaiset lentoyhtiöt ole aiemmin varautuneet väkivaltaiseen käytökseen samaan tahtiin amerikkalaisten kanssa. Syynä tähän on ollut toimitusjohtajan mukaan aasialainen kulttuuri, mutta nyt he aikovat jatkossa parantaa turvallisuuttaan.

Korean Air Lines ilmoitti aikovansa kouluttaa henkilökuntaa käyttämään väkivaltaisen matkustajan taltuttamiseen tarkoitettua välineistöä ja jokaiselle lennolle pyritään jatkossa saamaan ainakin yksi miesstuertti.

Matkustajat, jotka ovat aiemmin aiheuttaneet häiriöitä, saavat lennoille myös porttikiellon.

Poliisi kuulusteli lennolla riehunutta miestä eilen maanantaina. Hän pyysi käytöstään anteeksi, mutta kertoi, ettei muista tapahtuneesta mitään. Henkilökunnan mukaan mies oli nauttinut kaksi viskilasillista lennon aikana.

Hallituksen tietojen mukaan rikkeet ovat kolminkertaistuneet Etelä-Korean lennoilla viiden viime vuoden aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.