Huono ajokeli aiheutti ison liudan onnettomuuksia – Kokemäellä nainen kuoli nokkakolarissa

Keskiviikkopäivä on ollut lukuisten liikenneonnettomuuksien ja huonon ajokelin varjostama päivä suuressa osassa maata.

Kuolonkolareiltakaan ei vältytty, sillä nainen kuoli Kokemäellä Satakunnassa henkilöauton ja raskaan ajoneuvon nokkakolarissa.

Onnettomuus sattui Kakkostiellä puoli yhdentoista jälkeen aamupäivällä. Päivystävän palomestarin mukaan auto törmäsi suoraan vastaan tulevan keulaan. Henkilöautoa ajanut nainen kuoli heti. Rekan nokka vaurioitui, mutta kuljettaja selvisi vammoitta.

Päivän aikana sattui liukkaan ajokelin takia monia pienempiä onnettomuuksia.

Myrskylässä Uudellamaalla kuljettaja loukkaantui auton ulosajossa. Auto oli kierähtänyt katolleen ja kuljettaja jouduttiin irrottamaan puristuksista.

Porvoossa valtatie 7:llä täysperävaunullinen bensiinilastissa ollut rekka suistui varhain aamulla moottoritien rampissa ojaan. Rekan säiliö ei kuitenkaan vuotanut.

Joensuussa kaksi loukkaantui lievästi, kun henkilöautot törmäsivät risteysalueella keulat vastakkain. Molemmat autot menivät lunastuskuntoon.

Ykköstiellä Lohjalla rekka lähti iltapäivällä kuljettajansa hallinnasta Pitkämäen tunnelin jälkeen. Rekka ajautui tien penkalle ja töytäisi samalla henkilöautoa.

Onnettomuudesta selvittiin ilman loukkaantumisia, mutta rekan nostaminen katkaisi Ykköstien Helsinkiin päin noin 20 minuutiksi.

Uutenavuotena pikkupakkasta

Ajokeli oli päivällä runsaan lumi- ja räntäsateen sekä sään lauhtumisen takia keskiviikkona erittäin huono etenkin maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Keskiviikkoiltana tiesää oli erittäin liukas Uudellamaalla sekä osassa Kanta-Hämettä ja Kymenlaaksoa.

Huonoa ajokeliä saattaa olla tiedossa myös perjantaina, jolloin etelästä pohjoiseen päin liikkuu sadealue. Etelässä sade tullee vetenä, mutta maan keskiosassa saatetaan saada perjantaiaamuna lumisadetta.

Sää pysyy lauantaihin asti lauhana maan etelä- ja keskiosissa. Uudenvuodenaattona ilmojen pitäisi viilentyä hivenen, ja suuressa osassa maata uusi vuosi otetaan vastaan pikkupakkasessa. Lapissa pakkasta on vuoden vaihtuessa 5–10 astetta.

Lue myös:

    Uusimmat