Mainos

Pelti on rutissut jo yön aikana, runsas lumipyry haastaa autoilijoita iltaan asti – näillä alueilla on tänään erittäin huono ajokeli

Maan keskiosissa on tällä hetkellä huono ajokeli lumisateen takia. Itä-Suomessa ajokeli on jopa erittäin huono.

Eteläisessä Suomessa on matalapaineen keskus, jonka takia sää on sateinen maan pohjoisosaa lukuun ottamatta. Maan keskiosissa sade tulee lumena tai räntänä, ja paikoin hyvin runsaat lumipyryt hankaloittavat liikennettä. Maan keskiosaan voi kertyä iltaan mennessä 15–30 senttiä lunta.

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin huonosta ajokelistä Keski-Suomessa, Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa. Huonosta ajokelistä puolestaan varoitetaan Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla, Etelä-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Kainuussa.

Haastava ajokeli jatkuu iltaan asti.

Yöllä muutamia onnettomuuksia

Yöllä on sattunut muutamia liikenneonnettomuuksia. Parkanossa Pirkanmaalla puolenyön jälkeen täysperävaunurekka lähti heittelemään ajaessaan Kolmostietä pohjoiseen päin ja päätyi kyljelleen ojaan. Kuljettaja ei loukkaantunut. Onnettomuuspaikalla Parkanon keskustan pohjoispuolella oli usean tunnin ajan käytössä vain yksi kaista. Aamukuudelta liikenne kulki paikalla taas normaalisti.

Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla Nelostie meni puolestaan kokonaan poikki pariksi tunniksi, kun rekka suistui puoli neljän aikaan liukkaalla tiellä ojaan ja kaatui kyljelleen. Onnettomuudesta selvittiin poliisin mukaan ilman loukkaantumisia.

Pyhäjärvellä sattui ennen kuutta toinenkin onnettomuus, jossa henkilöauto kiepsahti katolleen Emolahdentiellä. Tapauksesta selvittiin ilman loukkaantumisia. Päivystävä palomestari varoitti teiden olevan nyt erittäin liukkaita.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja