Helvetin enkeleiden laaja huumejuttu tänään käräjillä – syytettyjen hallussa yli sata kiloa huumeita, dynamiittia ja aseita

2:04
Näin poliisit pääsivät oletettavasti Suomeen matkalla olleen amfetamiinierän jäljille – katso video!

Hyvinkään käräjäoikeudessa käsitellään tänään kello 9 alkaen Helvetin enkeleiden kansainvälisiin huumebisneksiin kytkeytyviä törkeitä huumerikoksia, joiden keskiössä on lähes satakiloinen amfetamiinierä. Syytteessä on kaksi miestä, joista toinen on jengijäsen.

Kahta suomalaista miestä epäillään 96 kilon amfetamiinierän vastaanottajiksi Helvetin enkeleiden kansainvälisiin huumebisneksiin kytkeytyvässä vyyhdissä.

Vuonna 1976 ja 1984 syntyneitä miehiä syytetään kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, räjähderikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Vanhempi miehistä on Helvetin enkeleiden jäsen. Nuorempi puolestaan on kanssavastaajan tuttava.

Syyttäjän mukaan huumerikokset koskevat lähes satakiloista amfetamiinierää ja kymmenen kilon hasis-erää. Räjähderikos liittyy miesten hallussa olleseen dynamiittiin ja ampuma-aserikokset patruunoihin ja aseen osiin, joita miehillä oli suuret määrät säilöissä eri paikoissa.

Kummallekin luetaan myös syyte vaarallisen esineen hallussapidosta.

Amfetamiinierä kiinni Saksassa

Amfetamiinierä saatiin kiinni maaliskuun alussa Alankomaista lähellä Saksan rajaa. Samassa yhteydessä autosta löytyi puhelin, jossa olivat epäillyn huumausaineiden vastaanottajan tiedot Suomessa.

Syyttäjä Mikko Sipilän mukaan kummatkin miehet ovat kiistäneet syyllisyyteensä ja olleet tutkinnan aikana hyvin vaiteliaita.

Asian käsittelyyn on varattu yksi päivä. Tuomio asiasta annetaan todennäköisesti myöhemmin.

Suuren vyyhdin sivuosuma

Lisäksi vyyhdissä otettiin aiemmin kiinni kolmas mies, niin ikään Helvetin enkeleiden jengijäsen. Noin viisikymppistä miestä epäillään törkeästä rahanpesusta ja törkeästä huumausainerikoksesta. Hänet luovutettiin Hollannin viranomaisille, ja hänen osaltaan syyteharkinta tehdään Hollannissa.

Syyttäjän mukaan Suomeen päätynyt huume-erä on eräänlainen “sivuosuma” suuressa huumeorganisaatiossa, jonka juuret juontavat Hollantiin.

Kyse on hollantilaisten viranomaisten operaatiosta, jossa tutkittiin Helvetin enkeleiden harjoittamaa amfetamiinin maahantuontia muun muassa Iso-Britanniaan ja Suomeen. Epäiltyinä Alankomaissa on useita Helvetin enkeleiden ja Red Devilsien jäseniä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja