MTV paljastaa: Helvetin enkeleitä vangittu Suomessa ja Hollannissa ison huumejutun takia – Suomeen tulossa ollut suuri pirilasti pysäytettiin Hollannissa

2:49

Hollannin ja Suomen poliisit tutkivat isoa huumejuttua, johon liittyy moottoripyöräjengiläisiä molemmissa maissa. Illan Rikospaikan tietojen mukaan poliisi pysäytti maaliskuun alussa Hollannissa ajoneuvon, josta löytyi 86 kiloa Suomeen matkalla ollutta amfetamiinia.

Suomessa on vangittu yksi Helvetin enkelien täysjäsen ja yksi kerhon liepeillä liikkuva henkilö. Heitä epäillään huumelastin vastaanottajiksi. Lisäksi Suomesta on luovutettu yksi Helvetin enkelien suomalaiskerhon täysjäsen Hollantiin epäiltynä huumeista ja rahanpesusta.

Hollannin poliisi teki amfetamiinitakavarikon 2. maaliskuuta Groeningenissä Pohjois-Hollannissa moottoritiellä vähän ennen Saksan rajaa. Pohjois-Hollannin syyttäjänviraston mukaan ajoneuvosta löytyneet amfetamiinit oli pakattu kilon paketteihin. 

Operaatio Vidar

Samassa yhteydessä Hollannin poliisi teki lukuisia kotietsintöjä ja pidätyksiä. Operaatio Vidarissa oli tuossa vaiheessa mukana 170 virkamiestä. Iskuissa tehtiin pidätyksiä ja löydettiin huumausaineita ja muun muassa satatuhatta euroa rahaa. Poliisi takavarikoi asunnon, autoja ja arvokelloja.

Pohjois-Hollannin syyttäjänviraston mukaan epäiltynä on muun muassa Hells Angels Harlingenin, Hells Angels Finlandin ja Red Devils Leeuwardenin jäseniä. 

Vangittuja on Hollannissa kahdeksan ja epäiltyjä kaikkiaan jopa parikymmentä. 

Amfetamiinilähetys oli tulossa Suomessa Tuusulaan Sulan teollisuusalueella sijaitsevaan osoitteeseen. Krp otti sieltä kiinni aiemmin mainitut kaksi miestä.

Rikoskomisario Kimmo Sainio sanoo, että krp tutkii nyt juttua Suomessa. Tutkinta on alkuvaiheessa.

Myös Hollannissa rikostutkinta on kesken.

Peitetoimintaa

Pohjois-Hollannin syyttäjänviraston mukaan tutkinnan keskeinen osa oli rikollispiireihin soluttautunut siviilihenkilö, joka toimi osana organisaatiota. Siviilillä oli poliisin lupa jatkaa huumetekemisiä ja rahanpesua organisaatiossa. 

Syyttäjänvirasto kertoo tiedotteessaan, että juttua ei olisi kyetty selvittämään ilman siviilipeitemiestä. 

Hollannin laki sallii tällaisen siviilisoluttautujan käytön. Suomessa se on kiellettyä.

Pohjois-Hollannin syyttäjänviraston mukaan kopla valmisteli 300 kokaiinikilon salakuljetusta Etelä-Amerikasta Australiaan.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja