Mainos

Helsinkiläisyritykseltä harvinainen tarjous työntekijöille – etätöihin Thaimaahan ja perhe mukaan!

Laukut on pakattu ja kaikki valmiina. Markkinointikoordinaattori Sara Järvi lentää huomenna kolmeksi viikoksi Thaimaahan töihin.

– Työnantaja on vuokrannut huvilan ja nettikin on saatu nopeaksi. Ei ole todellakaan motivaatio-ongelmia, päinvastoin. 

Digitaalisia palveluja tuottava Frantic tarjoaa kaikille työntekijöilleen mahdollisuuden etätyöskennellä Thaimaan Phuketissa. Viime vuonna etätyötä Thaimaasta jo kokeiltiin. Tänä vuonna lähdössä on 21 työntekijää ja 16 perheenjäsentä. Työntekijät voivat olla etätöissä Thaimaassa kahdesta neljään viikkoa. Huvila on vuokrattu neljäksi kuukaudeksi.

– Tämä on ihan mahtavaa. Meillä tehdäänkin muutenkin paljon etätöitä. Luottamus toimii molemmin puolin. Minä aion olla nyt kolme viikkoa etätöissä ja siihen perään pidän viikon lomaa, kertoo Sara Järvi MTV:lle.

Myös aikaero puolellamme

Frantic kehittää ihmislähtöisiä digitaalisen liiketoiminnan ratkaisuja, verkkopalveluja ja mobiilisovelluksia. Se tarkoittaa kaikkea kokonaisvaltaisesta suunnittelusta, teknologisesta toteutuksesta palvelun sisältöön ja analytiikkaan, business designiin ja markkinointiin.

Asiakkaina heillä on mm. Finnair, Vaasan, WWF ja Pöyry. Frantic vastaa mm. Finnair.com-verkkopalveluiden kehityksestä, ylläpidosta ja sisällöistä. Ja kaikkea tätä voi tehdä pitkälti paikasta riippumatta. Pääasia on, että nettiyhteys toimii.

– Auringon ja lämmön lisäksi aikaero on puolellamme. Kun kello on viisi tuntia edellä ja aloittaa työt normaalisti aamulla, on ehtinyt keskittyä omaan tehtävään jo ennen kuin Suomesta alkaa vyöryä sähköpostia. Olemme pohtineet jopa sitä, että ottaisimme asiakkaita mukaan, kertoo Järvi.

Työnantaja huolehtii asumisesta huvilassa, jonka vuokra ei tietystikään ole Suomen luokkaa. Työnantaja myös rahtaa esimerkiksi näytöt ja muut työvälineet Thaimaahan. Työntekijät maksavat itse matkansa. 

– Koemme, että tästä on varmasti enemmän etuja kuin kustannuksia.

Myös lapsiperheitä lähdössä 

Erityisesti lapsiperheiden on haastavaa pysyä arjen aikatauluissa. Työn aikatauluttaminen kahdesta neljään on monille vaikeaa.

– Minulla ei ole lapsia, mutta uskon, että mahdollisuus etätyöhön on heillekin kaikin puolin motivoivaa. Kyllä työpaikkojenkin pitää pystyä joustamaan ja luottamaan. Joulukuussa mukaan on tulossa perheitä, joissa on pieniä lapsia. 

Idea etätyöstä syntyi eräänä sateisena päivänä viime vuoden elokuussa. Lomat olivat takana ja pitkä talvi edessä.

– Pimeä talvi masentaa, joten kyllä aurinko ja ympäristönvaihdos piristää. On jotain, mitä odottaa, vaikka ihan normaalisti me sielläkin töitä tehdään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.