Mainos

Helsinkiläisravintola näpäyttää seinän sotkijaa somessa: "Tule takaisin aukioloaikana"

Helsinkiläisen ravintola Meripaviljongin henkilökunta etsii sosiaalisessa mediassa nuorta miestä, joka jätti ravintolan seinään jonkinlaisen terveisen 30. toukokuuta.

Sen sijaan, että ravintola uhkailisi miestä rangaistuksella, se haluaa muistaa miestä turvallisilla taitelijatarvikkeilla.

– Toivotamme sinut takaisin ravintolaamme sen avoinna oloaikana, jolloin henkilökunnallamme on sinua varten odottamassa paketti myrkyttömiä vahaliituja ja piirustuspaperia. Tämä siksi, koska omasta mielestämme nuoria taiteilijoita pitää tukea antamalla mahdollisuuksia ilmaista itseään - mutta oikeisiin paikkoihin, ravintola kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ei siitä selvää saanut"

Helsingin Hakaniemessä sijaitsevassa Meripaviljonki-ravintolassa seinän töherryksestä ei täysin saatu selvää. Se oli jonkun puumerkki. 

– Meille ei se teksti hirveästi auennut, ravintolapäällikkö Marjut Tuominen sanoo ja jatkaa, että työpäivä oli kyllä ikävä aloittaa, kun töherrys oli ilmestynyt seinään. 

Meripalvijongin toimitusjohtaja Joonas Keskinen pitää tihutyötä ikävänä, mutta toteaa, että Facebook-etsintäkuulutus oli tehty pilke silmäkulmassa.

– Haluttiin leikkisään muotoon laittaa tämä. Paljon on positiivista palautetta tullut, kun tämä ei ole mikään jäykkä etsintäkuulutus, vaan nimenomaan positiivisella kulmalla laadittu, Keskinen kertoo.

Nopeasti some-hitiksi

Päivitys on saanut osakseen aimoannoksen näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Keskinen kertoo, että keskiviikkoiltaan mennessä päivityksen oli nähnyt lähes 75 000 ihmistä ja sitä oli jaettukin satoja kertoja.

Se herätti idean Keskiselle, joka ei ole tiukkapipoinen katutaiteen suhteen.

– Ollaan ajateltu olla yhteydessä johonkin laillisia graffiteja tukevaan järjestöön tämän jälkeen. Viestimme on se, että graffitit oikeassa paikassa voivat olla hienoa taidetta, mutta nämä yritystilojen seinät ovatkin sitten eri juttu, Keskinen sanoo.

Runsaasta näkyvyydestä huolimatta tekijää ei ole vielä löytynyt. Keskinen kuitenkin toivoo, että kuulisi vielä nuorukaisesta, joka pommauksen teki.

– Toivottavaahan se olisi, että tekijä ilmoittautuisi meille tai soittaisi ja kertoisi olevansa pahoillaan. Puhumalla tällaisista asioista selvitään. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.