Mainos

Helsinkiläispoliisia epäillään liiallisesta väkivallan käytöstä

Helsinkiläispoliisin epäillään käyttäneen liiallista väkivaltaa rikoksesta epäillyn kiinniotossa ja säilöönpanossa viime keväänä.

Poliisin kiinni ottama mies oli saanut vakavan niska- ja kaularankavamman, kun hänet oli otettu kiinni ja toimitettu putkaan Pienen Roobertinkadun poliisiasemalle 16. maaliskuuta tänä vuonna. Asia siirtynee syyttäjälle syyteharkintaan lähipäivinä.

Helsinkiläispoliisin väkivaltaisia toimia on tutkinut Vantaan poliisi kihlakunnansyyttäjä Pentti Suhosen johdolla. Suhosen mukaan kaikkia asianomaisia on kuulusteltu ja juttu siirtyy hyvin todennäköisesti lähipäivinä syyttäjälle.

Tutkinnanjohtaja Suhonen ei halua tässä vaiheessa kommentoida enempää tapahtuman yksityiskohtia. Helsingin poliisin keskustan poliisipiiristä kerrotaan, että epäilty on jatkanut koko tutkinnan ajan työssään ja jatkaa edelleen.

Seuraavan kerran poliisimiehen edellytyksiä jatkaa työssään mietitään sen jälkeen, kun syyttäjä on tehnyt päätöksen, asetetaanko poliisi syytteeseen vai ei. Epäilyt johtavat harvoin syytteeseen

Vantaan poliisi joutuu tutkimaan Helsingin poliisin toimia alle 50 kertaa vuodessa. Vantaan poliisin arvion mukaan Espoon poliisi tutkii suunnilleen saman määrän juttuja vuosittain. -Jutuista reilu kolmannes liittyy poliisin liialliseen voimankäyttöön. Tyypillisiä ovat myös kolarit, joihin poliisit ovat olleet osallisia. Valtaosa jutuista ei johda syytteisiin, kertoo rikosylikomisario Vesa Seppä Vantaan poliisin väkivaltarikosyksiköstä.

Sepän mukaan tyypillisiä ovat myös epäilyt siitä, että poliisit ovat käyttäneet erilaisia rekistereitä hakeakseen tietoa omaan henkilökohtaiseen käyttöönsä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.